Tabouleh

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

30 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 5 dl vesi
  • 1 tl suola
  • 1 ½ dl bulgur-vehnä
  • ¾ dl sitruunamehu
  • 1 ruukku tuore minttu
  • ½ ruukku tuore persilja
  • 4 tomaatti
  • ½ kurkku
  • ¾ dl oliiviöljy
  • mustapippurirouhe
  • 1 punasipuli

Tabouleh on arabimaissa yleisesti tarjottava bulgurista ja kasviksista tehty raikas salaatti, joka on mainio salaatti niin juhlapöydän seisovassa pöydässä kuin arkena esimerkiksi grillatun lihan tai kanan seurana.
Älä säästele yrteissä!

Tabouleh
4 annosta

5 dl vettä
1 tl suolaa
1 ½ dl bulgur-vehnää

Lisäksi:
¾ dl sitruunamehua
1 ruukku tuoretta minttua
½ ruukku tuoretta persiljaa
4 kotimaista tomaattia
½ kurkku
¾ dl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
1 punasipuli

Kiehauta vesi ja lisää suola ja bulgur-vehnä.
Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt ja bulgur on kypsää.
Jäähdytä.
Sekoita sitruunamehu, hienonnettu minttu, persilja ja pieniksi kuutioiksi leikatut tomaatit ja kurkku keskenään.
Lisää joukkoon oliiviöljy, mustapippuria myllystä ja hienonnettu punasipuli.
Sekoita joukkoon vielä bulgur ja tarkista maku.
Lisää tarvittaessa suolaa, yrttejä tai sitruunamehua.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä