Kvinoa-fetasalaatti

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

22 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Foodin logo luonnonvalkoinen Foodin logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Kvinoa eli quinoa on pinaatille ja punajuurelle sukua oleva gluteeniton viljelykasvi, jota on viljelty yli 5000 vuoden ajan Andien vuoristossa Etelä-Amerikassa. Kvinoan maku on melko mieto ja hivenen pähkinäinen, joten se sopii monipuolisesti ruoanlaittoon.
Kvinoaa käytetään riisin ja couscousin tapaan ja voit käyttää sitä sekä kylmänä että lämpimänä. Se on ominaisuuksiensa ja herkullisen makunsa vuoksi erinomainen vaihtoehto lisukkeeksi ja osaksi monipuolista ruokavaliota. Se sopii hyvin ruoanlaittoon ja leivontaan ja lisäksi voit käyttää sitä lisukkeena, tuorepuuroissa, keitoissa ja pataruokien valmistuksessa sekä idätyksessä.
Huuhtele ja liota kvinoa ennen käyttöä. Keitä kattilassa 1 osa kvinoaa ja 3 osaa vettä, noin 25 minuutin ajan.
Kvinoa-fetasalaatti on maistuva salaatti monenlaisiin tilanteisiin. Valmista salaattibuffettiin, illanistujaisiin tai vaikkapa grillatun kanan tai lihan lisäkkeeksi. Mikäli haluat salaatista vegaanisen, korvaa fetajuusto vegaanisella juustolla tai vaikka nyhtökauralla, härkiksellä, tofulla tai tempellä.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 6 dl vettä
  • 2 dl Foodin Luomu punainen kvinoaa
  • suolaa
  • ½-1 ruukkua tuoretta minttua
  • 150-200 g fetajuustoa
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 1 dl granaattiomenan siemeniä
  • 1 dl Foodin Kuivattuja luomu karpaloita
  • 3 dl tuoretta ruolaa
Kastike
  • ½ dl Foodin Luomu extra neitsyt oliiviöljyä
  • ½ dl Foodin Modenalainen luomubalsamietikka
  • ½ dl sitruunan puristettu mehu
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  • Laita vesi kattilaan ja lisää joukkoon kylmällä vedellä huuhdottu punainen kvinoa ja ripaus suolaa.
  • Keitä miedolla lämmöllä 25 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt.
  • Jäähdytä.
  • Hienonna minttu ja fetajuusto.
  • Lisää ne kvinoan joukkoon.
  • Lisää valutetut mustat oliivit, granaattiomenan siemenet, kuivatut luomukarpalot ja rucola.
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin joukkoon.
  • Sekoita.
  • Anna maustua hetki ja tarjoile!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä