Savulohivoileipäkakku
- 30 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Vihreäkeiju
Kevät on värikkäiden voileipäkakkujen aikaa, kun juhlakausi lähestyy. Savulohivoileipäkakku sopii erinomaisesti mihin tahansa juhliin. Voit käyttää osan leivästä myös rukiisena ja kuorruttaa halutessasi kakkujen reunat. Valmista silloin tuplamäärä katkaraputäytettä tai puolitoista kertainen annos savulohitäytettä, jotta se riittää myös reunoille.
Advertising information
Video: Savulohivoileipäkakku
Ainekset
15 annosta
Pohja:
- 25 viipaletta isoja paahtoleipiä
- 3-4 dl kiehuvaa vettä
- 1 kasvisliemikuutio TAI
- 1 kalaliemikuutio (vaihtoehto)
Täyte 1:
- 400 g savulohituorejuustoa
- 200 g lämminsavulohta
- 1 ruukku Vihreäkeiju Tilliä
Täyte 2:
- 200 g yrttituorejuustoa
- 100 g katkarapuja
- 1 ruukku Vihreäkeiju Ruohosipulia
- mustapippuria myllystä
Pinnalle:
- 100-200 g kirsikkatomaatteja TAI
- 100-200 g miniluumutomaatteja (vaihtoehto)
- 1 lime
- 100-150 g katkarapuja
- 200 g lämminsavulohta
- Vihreäkeiju Ruohosipulia
- Vihreäkeiju Tilliä
Valmistusohje
- Leikkaa paahtoleivistä reunat.
- Kiehauta vesi ja liuota joukkoon kasvis- tai kalaliemikuutio.
- Valmista täytteet. Sekoita savulohituorejuuston joukkoon hienonnettua lämminsavulohta ja hienonnettua tilliä.
- Valmista toinen täyte. Sekoita yrttituorejuuston joukkoon sulatetut ja valutetut katkaravut ja hienonnettua ruohosipulia. Mausta seos vielä mustapippurilla.
- Laita 5 leipää vieretysten tarjoiluvadille ja kostuta liemellä.
- Levitä päälle kerroksittain täytteitä ja kostutettuja leipäviipaleita siten, että viimeisin kerros täytettä jää kakun päälle.
- Anna kakun mielellään maustua hetki jääkaapissa ennen koristelua.
- Koristele kakku kirsikka- tai miniluumutomaateilla, limellä, katkaravuilla, lämminsavulohella sekä ruohosipulilla ja tillillä.
- Tarjoa savulohivoileipäkakku!