Pienet voileipäkakut

  • 5 min Työaika
  • 35 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
pienet voileipäkakut
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

98 arvostelua. Keskiarvo: 3.3/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Prosciutto di Parma

Suloiset, pienet voileipäkakut ovat täyttäviä ja halutessasi voit leikata ne myös kahteen osaan vaikkapa kulmasta kulmaan. Voit tarjota ne puolikkaina myös kolmioleipinä. Jos otat minivoileipäkakut evääksi, voit jättää pinnan kuorruttamatta ja laittaa kuorrutteen ainekset leivän väleihin.

Parmankinkku on upean juhlava ja herkullinen ilmakuivattu kinkku, joka sopii monenlaisiin tarjottaviin niin arkena kuin juhlassa. Hienostunut kinkku on näyttävän näköinen ja maistuva kinkku erilaisissa salaateissa, voileivissä, voileipäkakkujen koristeena, pizzan päällä tai vaikka kanafileen ympärille kietaistuna ennen paistamista. Miten sinä nautit mieluiten parmankinkkua?

Advertising information

Ainekset

5-10 annosta
5 pientä voileipäkakkua
  • 10 isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta
  • 10 isoa monivilja paahtoleipäviipaletta
  • 200 g majoneesia TAI
  • 200 g luonnonjogurttia (vaihtoehto)
  • tuorejuustoa (vaihtoehto)
  • 1 punainen paprika
  • 50-100 g fetajuustoa
  • 1/3 ruukku tuoretta basilikaa
  • 2-3 rkl vihreää pestoa TAI
  • 2-3 rkl punaista pestoa (vaihtoehto)
Kostutus:
  • 2 dl kasvislientä TAI
  • 2 dl lihalientä (vaihtoehto)
Pinnalle:
  • 70 g Prosciutto di Parma -parmankinkkua
  • 3-5 viinirypälettä
  • 3-5 oliivia
  • 3-5 miniluumutomaattia
  • 1 pallo mozzarellajuustoa TAI
  • burrataa (vaihtoehto)
  • 5 basilikanlehteä
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  • Leikkaa leivistä reunat.
  • Mikäli haluat kostuttaa leivät, valmista fondista tai liemikuutiosta kasvis- tai lihaliemi ja kostuta jokaista leipäviipaletta hieman.
  • Laita kulhoon majoneesi, jogurtti tai tuorejuusto.
  • Lisää joukkoon pieniksi kuutioiksi silputtu paprika, murennettu fetajuusto, hienonnettu basilika ja vihreä tai punainen pesto.
  • Rouhi joukkoon mustapippuria ja sekoita tasaiseksi.
  • Tarkista maku.
  • Kokoa pienet voileipäkakut siten, että käytät vuorotellen vaaleaa ja moniviljaleipäviipaleita.
  • Kostuta halutessasi leipäviipaleet, levitä väleihin täytettä ja myös pinnalle.
  • Koristele parmankinkku-ruusukkeilla, oliivilla, tomaatilla, mozzarella- tai burrata - palalla ja tuoreella basilikalla.
  • Rouhi pinnalle mustapippuria myllystä.
  • Tarjoa pienet voileipäkakut!
pienet voileipäkakut

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä