Loimulohirullakakku

  • 30 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

19 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • 12 paahtoleipäviipale
  • 2-3 dl kasvisliemi
  • (vaihtoehto) kalaliemi
  • 400 g yrttituorejuusto
  • (vaihtoehto) ruohosipulituorejuusto
  • 300 g smetana
  • (vaihtoehto) ranskankerma
  • 300 g loimulohi
  • 1 ruukku tuore tilli
  • mustapippurirouhe
  • limepippurirouhe
Pinnalle:
  • 2 dl sinimailasen idut
  • 200 g loimulohi
  • ½ paprika
  • 6-12 miniluumutomaatti
  • (vaihtoehto) kirsikkatomaatti
  • 1 punasipuli
  • tuore tilli

Loimulohirullakakku on tyylikäs ja superherkullinen voileipäkakku, joka valmistuu nopeasti ja vähistä raaka-aineista. Voit nauttia sen juhlan sijaan myös vaikka iltapalana. Täytteissä voit käyttää mielikuvitusta.

Loimulohirullakakku
12 annosta

12 isoa paahtoleipäviipaletta
2-3 dl kasvis- tai kalalientä
400 g yrtti- tai ruohosipulituorejuustoa
300 g smetanaa tai ranskankermaa
300 g loimulohta
1 ruukku tilliä
musta- tai limepippuria myllystä

Pinnalle:
puolet yllä olevasta tahnasta
2 dl sinimailaisen ituja tai silmusalaattia
200 g loimulohta
½ paprika renkaina tai kuutioina
6-12 miniluumu- tai kirsikkatomaattia
1 punasipuli renkaina
tilliä

Leikkaa paahtoleivistä reunat ja asettele leivät leivinpaperin päälle vieretysten siten, että saat suorakaiteen mallisen levyn.
Kostuta kasvis- tai kalaliemellä.
Laita yrttituorejuusto kulhoon ja vatkaa joukkoon smetana tai ranskankerma.
Jaa seos kahteen osaan ja murenna toiseen loimulohi ja hienonna joukkoon tilli. Rouhi mausteeksi musta- tai limepippuria ja sekoita.
Levitä kalaseos leipien päälle reunaa myöten ja kääri rullaksi siten, että sauma jää alaspäin. Siirrä rulla tarjoiluvadille ja levitä pinnalle toinen seos siten, että rulla on kauttaaltaan kuorrutettu.
Koristele mielesi mukaan iduilla tai silmusalaatilla, loimulohipaloilla, paprikarenkailla tai -kuutioilla, miniluumutomaateilla tai kirsikkatomaateilla, sipulirenkailla ja tillillä.
Anna mielellään maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Vinkki!
Voit täyttää ja kuorruttaa rullan jo edellisenä päivänä ja koristella seuraavana päivänä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä