Jouluisa kalakakku
- 12 h Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Jouluisa kalakakku on ruokaisa tarjottava joulupöydässä. Voileipäkakun leipänä on käytetty leipää, joka on perinteinen vehnä- ja ruisjauhoista leivottu leipä. Leivässä maistuu ihana sekoitus rukiin lempeää pehmeyttä, rusinoiden ja siirapin makeutta, vierteen mausteisuutta, sekä ihania joulun mausteita: inkivääriä, mausteneilikkaa, pomeranssia ja kanelia. Yön yli maustuessaan kakku on miellyttävän makuinen.
Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 1 pkt jouluisa -leipää
- 2 ½-3 dl vettä
- ½ kalaliemikuutio
Täyte 1:
- 200 g ruohosipulituorejuustoa
- 200 g loimulohta TAI
- 200 g lämminsavustettua lohta (vaihtoehto)
- 1 dl tillisilppua
- maun mukaan sitruunapippuria
Täyte 2:
- 200 g ruohosipulituorejuustoa
- 170 g katkarapuja silputtuna
- 2 rkl punasipulisilppua
- ½ dl ruohosipulia
Pinnalle:
- 150-200 g smetanaa
- 200 g ruohosipulituorejuustoa
- 150 g kylmäsavulohta
- 170 g katkarapuja
- ruohosipulia
Valmistusohje
- Valmista kakku pyöreään, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaan.
- Leikkaa leivistä reunat.( Paketista jää kaksi ylimääräistä leipäviipaletta.) Vuoraa vuoan pohja leivinpaperista leikatulla ympyrällä, tai laita vuoan reunat suoraan tarjoiluvadille ja kasaa kakku siihen.
- Kiehauta vedestä ja kalaliemikuutiosta kostutusliemi.Valmista täytteet.
- Vatkaa sähkövatkaimella ruohosipulituorejuusto, loimulohi, tillisilppu ja sitruunapippuri tasaiseksi tahnaksi.
- Valmista myös toinen täyte. Vatkaa ruohosipulituorejuusto, silputut katkaravut, punasipulisilppu ja ruohosipuli keskenään.
- Laita vuoan pohjalle kerros leipää ja kostuta.
- Jaa loimulohitäytteestä puolet leipäviipaleiden päälle. Laita kerros leipää päälle ja kostuta.
- Levitä katkaraputäyte kokonaan leipäviipaleiden päälle. Laita jälleen kerros leipää ja kostuta. Levitä pinnalle loput loimulohitäytteestä.
- Laita päälle vielä kerros leipää, kostuta ja anna vetäytyä jääkaapissa suojattuna mielellään yön yli.
- Siirrä kakku tarjoiluvadille ja poista vuoan reunat.
- Sekoita smetana ja ruohosipulituorejuusto tasaiseksi ja levitä kakun pinnalle ja reunoille ilmavasti lusikalla levittäen.
- Käännä kylmäsavulohesta ruusukkeita ja kokoa ne kakun keskelle. Laita reunoille katkarapuja. Koristele ruohosipulilla.
- Nauti jouluisa kalakakku hyvässä seurassa!