Hyydytetty savulohivoileipäkakku

  • 20 min Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Hyydytetty savulohivoileipäkakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

44 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo Myllyn Paras logo

Kaupallinen yhteistyö Myllyn Paras

Hyydytetty savulohivoileipäkakku sopii kaikkiin vuodenaikoihin ja on herkullista tarjottavaa. Pohjan voit valmistaa kaupan pakastealtaasta löytyvästä Myllyn Paras piirakkataikinasta, joka on tarkoitettu suolaiseen leivontaan. Mikäli haluat, voit käyttää kalan tilalla myös esimerkiksi kinkkurouhetta.

Advertising information

Ainekset

10 annosta
  • 1 Myllyn Paras Pyöreä piirakkataikina suolaiseen leivontaan
Täyte:
  • 6 liivatelehteä
  • vettä
  • 600 g yrttituorejuustoa
  • 200 g lämminsavulohta
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 sitruunan mehu
  • chilihiutaleita
Pinnalle:
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 30 g sinimalaisen ituja
  • pala cantaloupemelonia
  • chilihiutaleita
  • muutama syötävä kukka
  • muutama miniluumutomaatti
  • tilliä

Valmistusohje

  • Ota piirakkataikina sulamaan huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen piirakan paistamista.
  • Painele piirakkataikina leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 25 cm irtoreunavuoan pohjalle.
  • Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä.
  • Valmista täyte.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
  • Laita kulhoon yrttituorejuusto ja hienonnettu, ruodoton lämminsavulohi.
  • Hienonna tilli ja lisää joukkoon.
  • Purista sitruunanmehu juomalasiin ja kuumenna mikroaaltouunissa kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi.
  • Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  • Mausta vielä chilihiutaleilla maun mukaan. Tarkista maku.
  • Kaada seos piirakkavuoan pohjalle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • Pyöräytä veitsellä kakku irti kakkuvuoasta ja irrota vuoan reunat.
  • Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  • Laita reunoille sinimailasen ituja ja sen ympärille kylmäsavulohta.
  • Puolita keskelle miniluumutomaatteja.
  • Laita reunoille cantaloupemelonista tehtyjä palloja tai paloja ja koristele vielä syötävillä kukilla ja tillillä.
  • Ripottele reunoille chilihiutaleita.
  • Tarjoa savulohivoileipäkakku!
Hyydytetty savulohivoileipäkakku

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä