Toffee-mascarponekakku
- 3 h Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Myllyn Paras
Toffee-mascarponekakku on ihastuttava kakku kevään juhliin. Voit koristella kakun eri vuodenaikoihin sopiviksi sesonkien marjoilla tai hedelmillä. Voit halutessasi koristella kakun reunatkin, mutta se ei ole välttämätöntä.
Leivo kakku ystävänpäiväksi ja tarjoa sydänystävälle.
Advertising information
Ainekset
15 annosta
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ¾ dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
- 2 ½ dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte:
- 5 liivatelehteä
- 2 ½ dl vispikermaa
- 400 g kondensoitua, karamellisoitua maitoa
- 500 g mascarponejuustoa
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ dl vettä
Lisäksi:
- 200 g ananasmurskaa
- 100 g vadelmia
- 100 g mansikoita
Pinnalle:
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g tuoreita mansikoita
- 100 g tuoreita vadelmia
- suklaasydämiä
Valmistusohje
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24-25 cm.
- Paista kakkua 150-175 asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista.
- Kumoa kakku leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
- Leikkaa kakku varoen kolmeen osaan.
- Vuoraa vuoka leivinpaperilla tai kelmulla.
- Laita vuokaan ylösalaisin kakun ylin kerros ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle valutettu ananasmurska.
- Valmista täyte.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon karamellisoitu kondensoitu maito ja mascarponejuusto. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Kuumenna vesi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita liemi tasaiseksi. Valuta liemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada puolet täytteestä vuokaan ja nosta päälle toinen kakkulevy. Kostuta ja paloittele päälle mansikoita ja vadelmia. Kaada loput täytteestä vuokaan.
- Nosta päälle kolmas kakkulevy ja kostuta. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille.
- Vaahdota vispikerma ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
- Levitä kermavaahto kakun pinnalle ja ripottele päälle tuoreita mansikoita ja vadelmia. Koristele suklaasydämillä.
- Tarjoa toffee-mascarponekakku!