Lakutäytekakku
- 45 min Työaika
- 2 h 45 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Kouvolan lakritsi
Pidätkö lakuista? Entä kakuista? Leivo ihana lakutäytekakku ja laita väliin mansikkahilloa tai muuta mieluista hilloa. Uudesta lakulikööristä saat kakkuun herkullisen maun ja kuumentaessasi sen liivatteiden liuottamista varten, alkoholi palaa ja voit tarjota kakkua myös lapsille.
Kouvolan Lakritsin tuotteita voit tilata helposti verkkokaupasta.Advertising information
Video:
Ainekset
12 annosta
Kakkupohja:
- 4 isoa kananmunaa
- 2 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
- nokare voita TAI
- rypsiöljyä (vaihtoehto)
- 1 dl korppujauhoja
Kostutus:
- 2 dl maustettua kivennäisvettä,
- 2 dl sitruunalimonadia (vaihtoehto) TAI
- 2 dl vaaleaa mehua (vaihtoehto)
Täyte:
- 400 g mansikkahilloa
Lisäksi:
- 7 liivatelehteä + vettä
- 5 dl vispikermaa
- 400 g appelsiinituorejuustoa tai muuta maustettua makeaa tuorejuustoa
- ½ (appelsiinin raastettua kuorta)
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2-3 rkl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
- 1 dl Arctic Blue Laku -likööriä
Koristeluun:
- 2 ½ dl vispikermaa TAI
- 2 ½ dl kuohukermaa (vaihtoehto)
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 250 g Kouvolan Lakritsi Lakritsipaloja
- muutama tuore mansikka
- Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
- appelsiinin kuoriraastetta
Valmistusohje
- Valmista kakkupohja.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti vaahdon joukkoon.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan.
- Paista kakkua 150-175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.
- Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan vaakatasossa.
- Kostuta pohjat kasausvaiheessa kivennäisvedellä, sitruunalimonadilla tai vaalealla mehulla.
- Valmista täyte.
- Laita liivatelehdet likoamaan väljään veteen.
- Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon appelsiinituorejuusto (ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraastetta), sokeri, vaniljasokeri ja lakritsijauhe.
- Tarkista maku.
- Kuumenna Arctic Blue Laku -likööri mikroaaltouunissa noin minuutin ajan kiehumispisteeseen.
- Purista joukkoon vedessä pehmenneet liivatelehdet ja sekoita lusikalla tasaiseksi.
- Kaada seos täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Vuoraa paistovuoka kahdella kelmun palasella tai pohja leivinpaperilla.
- Laita vuokaan takaisin kakun kansiosa ylösalaisin, kostuta ja kaada puolet täytteestä vuokaan.
- Toista ja laita lopuksi pinnalle kakun pohjaosa ylösalaisin. Kostuta.
- Suojaa kakku kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli
- Kumoa kakku tarjoiluvadille.
- Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Laita kerma kakun pinnalle keoksi ja laita päälle lakupaloja, mansikoita ja lakritsijauhetta. Raasta pinnalle halutessasi appelsiiniraastetta.
- Tarjoa lakutäytekakku !