Lakritsimarenkikakku
- 30 min Työaika
- 6 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 munanvalkuainen
- 1½ dl sokeri
- 2 tl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhe
- 1 tl appelsiinin kuoriraaste
Täyte ja kuorrute:
- 2½ dl vispikerma
- 200 g appelsiininmakuinen maitorahka
- ½ dl sokeri
- 2 tl vaniljasokeri
Koristeluun:
- oman maun mukaan Kouvolan Lakritsi
- kumkvatti
- Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhe
Valmistaudu jouluun jo hyvissä ajoin valmistamalla lakritsilla maustettu marenkikakku ennakkoon. Pohja säilyy kuivassa paikassa hyvänä viikkojakin. Riittää että täytät ja koristelet kakun tarjoilupäivänä.
Tuotteita löydät Kouvolan Lakritsin omasta lakukaupasta
Lakritsimarenkikakku
2 pohjaa
8 annosta
2 munanvalkuaista
1½ dl sokeria
2 tl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
1 tl appelsiinin kuoriraastetta
Täyte ja kuorrute:
2½ dl vispikermaa
200 g appelsiininmakuista maitorahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
Kouvolan Lakritsia maun mukaan
muutama kumkvatti
Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
Erottele keltuaiset ja valkuaiset ja varo keltuaista joutumasta valkuaisen joukkoon.
Vaahdota valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää sokeri vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten, kunnes marenkivaahto on valmis ja kiinteä. Marenki on valmista kun se pysyy kulhossa vaikka kääntäisit sen ylösalaisin.
Jaa seos kahteen osaan. Sekoita toisen joukkoon Kouvolan Lakritsi lakritsijauhe ja mausta toinen hyvin pestyn appelsiinin kuoriraasteella.
Levitä seokset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pyri saamaan pohjista yhtä suuria halkaisijaltaan.
Kypsennä 100-asteessa uunin keskiritilätasolla noin neljä tuntia.
Valmista täyte ja kuorrutus.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon appelsiininmakuinen maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä täytettä alemman pohjan päälle, nosta päälle toinen pohja ja levitä loput täytteestä sen päälle.
Koristele Kouvolan Lakritsilla, kumkvateilla ja Kouvolan Lakritsi Lakritsijauheella.
Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.