Iso appelsiini-suklaakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • perunajauho
  • vehnäjauho
  • leivinjauhe
  • sokeroimaton kaakaojauhe
  • margariini
  • korppujauho
  • maito
  • vaniljasokeri
  • liivatelehti
  • vispikerma
  • taloussuklaa
  • vesi
  • appelsiinijogurtti
  • vaniljakastike
  • appelsiinin kuoriraaste
  • appelsiini
  • säilykemandariini
  • hyytelösokeri
  • vispikerma

Appelsiini-suklaakakku on raikas kakku, joka sopii yhtä hyvin kesään kuin talven juhlahetkiin. Tästä kakusta riittää syötävää vähintään kolmellekymmenelle. Mikäli haluat tehdä pienemmän kakun, puolita ohje reilun kahden litran vuokaan.

Appelsiini-suklaakakku
n. 30 annosta

Pohja:

5 dl munia (8 isoa munaa)
5 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta

margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhotukseen

Kostutus:

n. 7 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Suklaatäyte:

5-6 liivatelehteä
2 munaa + ½  dl sokeria
2 ½  dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
200 g taloussuklaata sulatettuna
½  dl vettä

Appelsiinitäyte:

7 liivatelehteä
400 g appelsiinijugurttia
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
(sokeria maun mukaan)
2-4 tl vaniljasokeria
yhden hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori
yhden appelsiinin puristettu mehu

Päälle:

2 prk valutettuja säilykemandariineja

Kiille:

3 dl vettä
1 ½ dl hyytelösokeria

Reunoille:

5-7 dl vispikermaa
sokeria maun mukaan
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa huoneenlämpöiset munat kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 28-30 cm ja vetoisuus noin 4 litraa.

Paista kakkua uunin alimmalla ritilätasolla 150 asteessa  noin 1 ½ tuntia, tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoilta.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

Kelmuta paistovuoka ja nosta pohjalle kakun kansilevy ylösalaisin.
Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi.

Sulata paloiteltu suklaa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen noin puolitoista minuuttia, tai kunnes suklaa on sulanut.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon vaahdotettu vispikerma, sekä vaniljasokeri.

Kiehauta vesi ja liuota vedestä puristeut liivatteet siihen, sekoita tasaiseksi.

Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Kaada liivateneste sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada suklaatäyte kostutetun kakkupohjan päälle, nosta päälle keskimmäien kakkulevy ja kostuta.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita keskenään appelsiinijugurtti, vaahdotettu vaniljakastike, vaniljasokeri ja appelsiinin kuoriraaste.

Kuumenna mikrossa esimerkiksi juomalasissa appelsiinista puristettu mehu, liuota joukkoon vedestä puristeut liivatteet, anna jäähtyä hetki.

Kaada liivateneste täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kaada appelsiinitäyte kostutetun kakkupohjan päälle, nosta päälle kakun pohjaosa ja kostuta se.

Nosta kakku hyytymään mielellään yön yli jääkaappiin.

Nosta vuoan päälle tarjoilualusta ja kumoa kakku. Levitä kakun pinnalle valutetut mandariinilohkot.

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää joukkoon hyytelösokeri ja sekoita kunnes neste kirkastuu, nosta kasari pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.

Sivele lientä mandariinien päälle pullasudilla ja nostele sitä hetken päästä halutessasi lusikalla, niin saat runsaamman kiilteen.

Pursota reunoille vaahdotettua, sokerilla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä