Hedelmätäytekakku

  • 30 min Työaika
  • 60 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Hedelmätäytekakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

50 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Dansukker

Raikkaat hedelmäkakut maistuvat juhlissa ympäri vuoden. Leivo kakkupohja jo hyvissä ajoin valmiiksi. Täytä kakku jo edellisenä päivänä jääkaappiin vetäytymään tai vähintään muutamaa tuntia ennen tarjoilua.

Advertising information

Ainekset

20 annosta
Pohja:
  • 6 kananmunaa
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
  • nokare voita TAI
  • nokare margariinia (vaihtoehto)
  • korppujauhoja
Kostutus:
  • 2-3 dl omenamehua
Täyte:
  • 2 dl kuohukermaa TAI
  • 2 dl vispikermaa (vaihtoehto)
  • 250 g tuorejuustoa
  • 3 dl mangososetta
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2-3 dl marjoja (tuore tai pakaste)
  • 150 g aprikoosihilloa
Koristeluun:
  • 2-3 dl vispikermaa TAI
  • 2-3 kuohukermaa (vaihtoehto)
  • 2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • n. 5 dl marjoja TAI
  • hedelmiä (vaihtoehto)
  • 2 dl vettä
  • 1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Valmistusohje

  • Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi.
  • Voitele ja korppujauhota vuoka.
  • Levitä taikina vuokaan ja paista 150-175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30-40 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.
  • Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
  • Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen kerrokseen. Kostuta kakkulevyt omenamehulla.
  • Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, mangosose, sokeri ja vaniljasokeri.
  • Levitä kerrosten päälle aprikoosihilloa ja laita päälle mangovaahto. Toista kerrokset.
  • Vaahdota kerma ja mausta Siro erikoishienolla sokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Kuorruta kakku kermalla ja asettele päälle hedelmät ja marjat mielesi mukaan.
  • Kiehauta vesi ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Sekoita, kunnes liemi kirkastuu.
  • Jäähdytä hetki. Sivele pullasudilla lientä marjojen ja hedelmien päälle kiilloksi.
  • Nosta hedelmäkakku hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.
Hedelmätäytekakku

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä