Tomaattinen sipulipiirakka

  • 15 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Tomaattinen sipulipiirakka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

41 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Gasumin kanssa

Talven kylmyydessä maistuu ulkoilun päätteeksi lämpimät suolaiset piirakat. Valmista ihana tomaattinen sipulipiirakka, jonka pinta on kruunattu juustolla.

Muistathan laittaa sipulinkuoret biojäteastiaan, sillä siitä voidaan valmistaa biokaasua. Tiedätkö kuinka monta autoa voitaisiin vuosittain tankata omavaraisesti Suomen biojätemäärällä?

Lue lisää täältä

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
Pohja:
  • 100 g voita TAI
  • 100 g margariinia (vaihtoehto)
  • 3 dl vehnäjauhoja TAI
  • 3 dl spelttijauhoja (vaihtoehto)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g kermaviiliä TAI
  • 100 g maustatonta jogurttia
Täyte:
  • 2 keltasipulia
  • 2 punasipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 25 g voita
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ripaus suolaa
  • 50-100 g kirsikkatomaatteja TAI
  • 50-100 g miniluumutomaatteja
  • 3 dl kuohukermaa TAI
  • 3 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 3 kananmunaa
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

  • Nypi huoneenlämpöinen voi tai margariini ja vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa.
  • Sekoita lopuksi joukkoon kermaviili tai jogurtti. Painele taikina halkaisijaltaan n. 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  • Esipaista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tiputa sitten uunin lämpötila 200 asteeseen.
  • Valmista täyte.
  • Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna voi pannulla ja anna sen hieman ruskistua. Laita pannulle fariinisokeri ja kääntele hetki.
  • Lisää sitten sipulit ja valkosipulit. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja tiputa sitten hieman lämpötilaa. Kääntele, kunnes ovat kauniin värisiä.
  • Lisää loppuvaiheessa joukkoon kokonaiset tai puolitetut miniluumutomaatit.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.
  • Sekoita kerman joukkoon suola, mustapippuria, kananmunat ja juustoraaste. Kaada seos piiraan päälle.
  • Jatka kypsentämistä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 30-40 minuuttia.
  • Tarjoa tomaatti-sipulipiirakka vaikka lämpimänä!
Tomaattinen sipulipiirakka

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä