Siitakesienipiirakka
- 30 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Champ
Nyt valmistetaan ihana siitakesienipiirakka. Suomalainen luomusiitake on paksumaltoinen sieni, jonka maku muistuttaa hieman herkkutattia. Sen kerrotaan parantavan immuunipuolustusta ja sen sanotaan laskevan kolesterolia. Lisäksi siitakesienet sisältävät paljon kuitua ja B6-vitamiinia. Voit ostaa siitakkeita irtona tai 100 tai 200 gramman rasioissa.
Advertising information
Ainekset
8 annosta
Pohja:
- 100 g voita TAI
- (vaihtoehto) margariinia
- ½ tl suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vettä
- ½ dl Vihreä Keiju Persiljaa
Täyte:
- 100 g Champ herkkusieniä
- 2 valkosipulia
- 1 sipuli
- 2 rkl oliiviöljyä TAI
- (vaihtoehto) avokadoöljyä (vaihtoehto)
- 2 dl kuohukermaa TAI
- (vaihtoehto) ruokakermaa (vaihtoehto)
- 2 kananmunaa
- 150 g juustoraastetta
- suolaa
- mustapippurirouhetta
- ½ dl Vihreä Keiju persiljaa
- 8 kirsikkatomaattia TAI
- (vaihtoehto) miniluumutomaatteja (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Laita huoneenlämpöinen voi tai margariini kulhoon. Mittaa joukkoon suola ja vehnäjauhot. Nypi ainekset keskenään.
- Lisää vesi ja hienonnettu persilja.
- Sekoita vain sen verran että ainekset sekoittuvat.
- Painele taikina leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 22 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
- Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa täyte.
- Paloittele siitakesieniä halutessasi hieman.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli.
- Kuumenna öljy pannulla.
- Lisää ainekset ja kääntele hetki.
- Levitä seos esipaistetun piirasvuoan päälle.
- Sekoita kerma, munat ja juustoraaste keskenään. Lisää joukkoon suola, mustapippuria ja persiljaa.
- Kaada seos täytteiden päälle.
- Puolita kirsikkatomaatit ja laita ne pinnalle ympyrän muotoon.
- Kypsennä piirasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
- Tarjoa siitakesienipiirakka sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.