Kolmen juuston piirakka
- 10 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Rooty
Pidätkö suolaisista piirakoista? Ne ovat arki- ja juhlapöytien ikisuosikkeja, sillä ruokaisina ne maistuvat sellaisinaan tai raikkaiden salaattien kanssa. Täytteitä voit varioida aina mielesi mukaan. Tämä piirakkapohja on helppo valmistaa ja sen rakenne on herkullinen, sillä täytteessä maistuu maukas peruna. Tiesitkö muuten, että perunan syöminen on ekoteko, sillä esimerkiksi riisiin verrattuna se tarvitsee kasvaakseen viisi kertaa vähemmän vettä. Rooty Perunamuusijauheen löydät kaupan kuivatarvikehyllyltä kauniin persikanvärisestä pakkauksesta.
Advertising information
Ainekset
8 annosta
Pohja:
- 100 g voita TAI
- 100 g margariinia (vaihtoehto)
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 pss Rooty Perunamuusijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- (½ dl vihreää TAI)
- (½ dl punaista pestoa vaihtoehto)
- ½ dl vettä TAI
- ½ dl kermaa (vaihtoehto)
Täyte:
- 150 g fetajuustoa
- 100-200 g halloumia
- 1 dl juustoraastetta
- 2 dl kermaa
- 2 kananmunaa
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Laita huoneenlämpöinen voi tai margariini kulhoon ja lisää joukkoon vehnäjauhot, Rooty Perunamuusijauhe, leivinjauhe, suola ja halutessasi vihreä tai punainen pesto.
- Sekoita ainekset ja lisää vielä vesi tai kerma ja kääntele taikina tasaiseksi.
- Painele taikina halkaisijaltaan 24-26 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
- Leikkaa fetajuusto ja halloumi kuutioiksi ja ripottele pohjan päälle.
- Sekoita juustoraaste, kerma, kananmunat ja suola keskenään ja kaada piirakkavuokaan.
- Jatka kypsentämistä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
- Tarjoa kolmen juuston piirakka mieluiten lämpimänä.