Helppo kasvispiirakka
- 15 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 100 g voita TAI
- 100 g margariinia (vaihtoehto)
- 3 dl vehnäjauhoja TAI
- 3 dl spelttijauhoja (vaihtoehto)
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g kermaviiliä TAI
- 100 g jogurttia (vaihtoehto)
Täyte
- 1 sipuli
- 1-2 porkkanaa
- 100-200 g keräkaalia
- 10 cm kesäkurpitsaa
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl rypsiöljyä TAI
- 3 rkl voita TAI
- 3 rkl margariinia (vaihtoehto)
- 3 dl kuohukermaa TAI
- 3 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
- 2 tl yrttisuolaa
- 3 kananmunaa
- 1-2 tl rakuunaa
- 150 g juustoraastetta
Valmistusohje
- Mittaa voi tai margariini kulhoon ja lisää joukkoon vehnä- tai spelttijauhot, leivinjauhe ja kermaviili tai jogurtti.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja painele leivinpaperilla vuoratun piirakkapohjan pohjalle ja reunoille.
- Esipaista pohjaa 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia ja valmista sillä välin täyte.
- Kuori ja hienonna sipuli, kuori ja suikaloi porkkanat.
- Leikkaa kaali veitsellä suikaleiksi ja suikaloi myös kesäkurpitsa.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna rypsiöljy, voi tai margariini pannulla ja lisää kasvikset.
- Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
- Levitä kasvikset esipaistetun piiraspohjan päälle.
- Sekoita kerma, Herbamare Spicy -yrttisuola, munat, rakuuna ja juustoraaste keskenään ja kaada seos täytteiden päälle.
- Kypsennä 200 -asteessa uuniin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
- Tarjoa kasvispiirakka mielellään hieman lämpimänä.