Härkäpapu-kaalipiirakka
- 20 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Bean Better
Tämä kaalipiirakka on upean makuinen. Mikäli haluat tehdä piirakasta vegaanisen, korvaa pohjan voi kasvipohjaisella tuotteella, jätä kananmunat täytteestä ja vaihda kuorrutteen juusto vegaaniseen.
Oletko jo tutustunut Bean Better fermentoituihin härkäpapuvalmisteisiin? Ne ovat todella herkullisia ja rakenteeltaan miellyttäviä ja fermentoinnin ansiosta myös vatsaystävällisiä. Ne sopivat Low FOODMAP -ruokavalioon. Näitä myydään maustamattomana, mutta myös maustettuina erilaisissa kastikkeissa. Kasviproteiini sopii tietysti myös sekaruokavaliota noudattavalle.
Advertising information
Ainekset
8 annosta
Pohja:
- 100 g voita TAI
- 100 g margariinia (vaihtoehto)
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
Täyte:
- 100 g keräkaalia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 300 g Bean Better fermentoitua härkäpapua, bolognese
- 2 rkl voita tai
- 2 rkl margariinia
- ripaus suolaa
- ripaus kuivattua timjamia
Pinnalle:
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
- 2 kananmunaa
- 150 g juustoraastetta
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Laita voi tai margariini kulhoon ja sekoita joukkoon vehnäjauhot, suola ja kananmuna käsin käännellen.
- Painele taikina halkaisijaltaan 22-24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
- Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Valmista sillä välin täyte.
- Hienonna keräkaali, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi tai margariini pannulla ja lisää kaali, sipuli ja valkosipuli.
- Kääntele kovalla lämmöllä käännellen ja tiputa sitten lämpöä. Paista kunnes ainekset ovat kivasti pehmenneet.
- Lisää joukkoon Bean Better Bolognese, sekoita ja kuumenna.
- Mausta ripauksella suolaa ja timjamia. Tarkista maku.
- Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle.
- Valmista kuorrute.
- Sekoita kerma, kananmunat, juustoraaste ja suola keskenään ja kaada päälle.
- Kypsennä piirakkaa 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
- Tarjoa!