Gluteeniton kinkkupiirakka
- 20 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 150 g voita
- tai margariinia
- 2½-3 dl Semper Tattari&Teff gluteeniton jauhoseosta
- 1 dl juustoraastetta
- 1 rkl vettä
Täyte
- 200 g palvikinkkua
- ½ punainen paprika
- 5-7 miniluumutomaatteja
- 2-3 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
- pala punaista chilipaprikaa
- 2 ½ dl kuohukermaa
- tai ruokakermaa
- 3 kananmunaa
Valmistusohje
- Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon Tattari&Teff -jauhoseos käsin käännellen.
- Lisää juustoraaste ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää tarvittaessa vettä ja sekoita nopeasti.
- Painele taikina leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
- Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Kuutioi tai suikaloi palvinkinkku.
- Puolita miniluumutomaatit, hienonna persilja ja pala chilipaprikaa.
- Ripottele ainekset esipaistetun pohjan päälle.
- Sekoita kuohukerma ja munat keskenään ja kaada muiden ainesten päälle.
- Jatka paistamista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
- Tarjoa gluteeniton kinkkupiirakka mielellään lämpimänä.