Sämpylät
- 15 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
Sämpylätaikina:
- ½ l vettä TAI
- ½ l maitoa (vaihtoehto)
- 1 tl suolaa
- ½ dl rypsiöljyä
- 25 g tuorehiivaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 l vehnäjauhoja
Valmistusohje
- Valmista sämpylätaikina.
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon suola, rypsiöljy ja murustettu tuorehiiva. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta ja on pehmeää, mutta ei liian kimmoisaa.
- Pehmeästä taikinasta leivot parhaimmat sämpylät.
- Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa se kahteen osaan.
- Pyöritä taikinat tasakokoisiksi tangoiksi, jaa annospaloiksi ja pyöritä sämpylöiksi.
- Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200-225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
- Nauti sämpylät tuoreena!