Gluteenittomat hampurilaiset
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- juokseva margariini
- voi
- Semper Pofiber perunakuitu
- hiiva
- Semper GrovMix jauhoseos
Gluteenittomat hampurilaissämpylät ovat sisältä upean pehmoisia.
Väriä ne eivät saa samalla tavoin kuin vehnäjauhoilla leivotut sämpylät, mutta voit halutessasi voidella sämpylät ennen paistoa siirappi-vesiseoksella.
Värikkäät täytteet tekevät hampurilaisista houkuttelevia ja maku itsessään on erinomainen.
Gluteenittomat hampurilaiset
10 kpl
½ dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
3 ½ dl vettä
½ dl Semper perunakuitua
25 g hiivaa
1 ½ tl suolaa
500 g Semper GrovMix ?jauhoseosta (säästä 1 1/2 dl leivontaan)
Sekoita juokseva margariini tai sulatettu voi, 1 ½ dl vettä, suola ja perunakuitu kulhossa.
Anna turvota hetki.
Liuota hiiva kahteen desilitraan kylmää vettä ja sekoita taikinapohjaan.
Lisää jauhoseos (paitsi 1 ½ dl) ja vaivaa taikinaksi loppuja jauhoja apuna käyttäen.
Pyöritä taikina tasaiseksi tangoksi ja jaa kymmeneen yhtä suureen osaan.
Pyöritä sämpylöiksi.
Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
Paista 200-225 ?asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
Täytä hampurilaiset mehevillä jauhelihapihveillä, salaatilla, tomaatilla, maustekurkulla ja majoneesilla.