Punajuuri-vuohenjuustolaatikko
- 1 h 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8-15 annosta
- 3 dl puuroriisiä
- 5 dl vettä
- 1 l maitoa
- 1 kg punajuurisosetta ( n. 1,3 kg punajuuria kuorineen)
- 4 kananmunaa
- 1 rkl suolaa
- 1 tl timjamia
- ½ dl siirappia
- 200 g vuohenjuustoa paloina
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Mittaa kattilaan puuroriisi ja vesi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
- Lisää maito ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes maito on imeytynyt riiseihin ja riisipuuro on valmis.
- Keitä punajuuret kuorineen kiehuvassa vedessä ja kuori kypsänä.
- Soseuta sauvasekoittimella.
- Lisää riisipuuron joukkoon punajuurisose, munat, suola, timjami, siirappi ja vuohenjuusto paloiteltuna.
- Mausta vielä mustapippurilla. Laita seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin tunti.
- Tarjoa punajuuri-vuohenjuustolaatikko.