Lohi-perunasoselaatikko

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
lohi-perunasoselaatikko
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

23 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Alavuden öljynpuristamon logo Alavuden öljypuristamo logo

Kaupallinen yhteistyö Alavuden Öljynpuristamo

Tässä on erinomainen resepti viileään syys- ja talvipäivään. Ihastuttavan maukas lohi-perunasoselaatikko maistuu koko perheelle. Mikäli ruokailijoissa on pieniä lapsia, voit jättää wasabin pois.

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
Perunasose:
  • 1 kg jauhoisia perunoita (punainen värikoodi)
  • vettä
  • ripaus suolaa
  • 25 g voita
  • 2 tl wasabijauhetta tai wasabitahnaa maun mukaan
  • 2 dl maitoa tai tarpeen mukaan
  • 1 kananmuna
Lisäksi:
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 3 kevätsipulinvartta TAI
  • 1 sipuli
  • 300-400 g lohikuutioita
  • 3-4 rkl Alavuden Öljynpuristamo Rypsiöljy, SITRUUNA
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

  • Kuori perunat ja leikkaa paloiksi kattilaan. Laske päälle vettä sen verran, että perunat peittyvät. Lisää suola ja anna kiehua kunnes perunat ovat kypsiä, valuta.
  • Soseuta perunat ja lisää joukkoon voi, suola, wasabijauhe tai wasabitahna sekä maitoa, kunnes saat vellimäisen soseen.
  • Vatkaa lopuksi joukkoon vielä rikottu kananmuna. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika pieniksi kuutioksi, hienonna kevätsipulinvarret tai kuorittu sipuli.
  • Ota esille lohikuutiot. Kuumenna rypsiöljy sitruuna ja paista kasviksia hetki. Lisää joukkoon lohikuutiot ja kääntele, kunnes saavat väriä. Mausta ripauksella suolaa.
  • Sekoita seos perunasoseen joukkoon ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa sitruunan makuista rypsiöljyä.
  • Kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes ruoka on jähmettynyt pinnalta ja on kauniin värinen.
  • Tarjoa lohi-perunasoselaatikko raikkaan salaatin tai raejuuston kanssa.
lohi-perunasoselaatikko

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä