Lohi-perunasoselaatikko
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
Perunasose:
- 1 kg jauhoisia perunoita (punainen värikoodi)
- vettä
- ripaus suolaa
- 25 g voita
- 2 tl wasabijauhetta tai wasabitahnaa maun mukaan
- 2 dl maitoa tai tarpeen mukaan
- 1 kananmuna
Lisäksi:
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- 3 kevätsipulinvartta TAI
- 1 sipuli
- 300-400 g lohikuutioita
- 3-4 rkl Alavuden Öljynpuristamo Rypsiöljy, SITRUUNA
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Kuori perunat ja leikkaa paloiksi kattilaan. Laske päälle vettä sen verran, että perunat peittyvät. Lisää suola ja anna kiehua kunnes perunat ovat kypsiä, valuta.
- Soseuta perunat ja lisää joukkoon voi, suola, wasabijauhe tai wasabitahna sekä maitoa, kunnes saat vellimäisen soseen.
- Vatkaa lopuksi joukkoon vielä rikottu kananmuna. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika pieniksi kuutioksi, hienonna kevätsipulinvarret tai kuorittu sipuli.
- Ota esille lohikuutiot. Kuumenna rypsiöljy sitruuna ja paista kasviksia hetki. Lisää joukkoon lohikuutiot ja kääntele, kunnes saavat väriä. Mausta ripauksella suolaa.
- Sekoita seos perunasoseen joukkoon ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa sitruunan makuista rypsiöljyä.
- Kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes ruoka on jähmettynyt pinnalta ja on kauniin värinen.
- Tarjoa lohi-perunasoselaatikko raikkaan salaatin tai raejuuston kanssa.