Juustoinen kasvis-perunalaatikko
- 20 min Työaika
- 1 h 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
- 400 g kesäkurpitsaa
- 200 g Champ Ruskeita Herkkusieniä
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 1 kg kiinteämaltoisia perunoita
- ½ dl rypsiöljyä
- maun mukaan suolaa
- mustapippuria myllystä
- (chilirouhetta tai chilijauhetta)
- 500 g paseerattua tomaattia
- 1 ruukku Vihreäkeiju Persiljaa tai maun mukaan Rosmariinia tai Salviaa
- 200 g juustoraastetta
Valmistusohje
- Leikkaa kesäkurpitsa ja Champ ruskeat herkkusienet ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili.
- Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista ensin kesäkurpitsa ja herkkusienet.
- Lisää joukkoon valkosipuli ja chili, kääntele hetki.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla ja halutessasi chilirouheella tai -jauheella.
- Lisää paseerattua tomaattia ja hienonnettua persiljaa, rosmariinia tai salviaa.
- Paista perunat erikseen rypsiöljyssä.
- Laita uunivuokaan kerroksittain paistettuja perunoita, juustoraastetta ja paistettuja kasviksia. Voit rouhia väleihin hieman suolaa.
- Jätä pinnalle kerros juustoraastetta.
- Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
- Tarjoa ruoka sellaisenaan tai vaikka kalan tai kanan kanssa.
- Koristele juustoinen kasvis-perunalaatikko tuoreilla Vihreä Keiju yrteillä.
- Vinkki! Voit lisätä uunivuokaan jo ennen paistoa kypsiä kanapaloja tai paistettua jauhelihaa.