Helppo imelletty perunalaatikko
- 5 min Työaika
- 5 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Rooty
Yksi suomalaisen joulupöydän rakastetuimmista herkuista on imelletty perunalaatikko. Mutta mitä jos kertoisin, että voit valmistaa tämän klassikon helposti perunamuusijauheesta? Tämä resepti on täydellinen kokkaajille, jotka haluavat nauttia perinteisistä mauista. Tiesitkö muuten, että ROOTY perunamuusijauhe on gluteeniton, maidoton, laktoositon ja täysin vegaaninen?
Miksi valita perunamuusijauhe?
Perunamuusijauhe on kätevä ja nopea vaihtoehto perinteiselle perunamuusille. Se säästää aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos on silti uskomattoman herkullinen. Perunamuusijauheesta valmistettu imelletty perunalaatikko on ällistyttävän herkullinen, pehmeä, makea ja täynnä perinteistä makua.
Perinteinen imelletty perunalaatikkoAdvertising information
Ainekset
6 annosta
- 2 pss Rooty Perunamuusijauhetta
- 1 l kiehuvaa vettä
- 5 dl punaista maitoa
- 1 tl suolaa tai maun mukaan
- (ripaus muskottipähkinää)
- 50 g voita
- 1-2 rkl tummaa siirappia
- ½-¾ dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
- Kaada Rooty Perunamuusijauhe kulhoon ja lisää joukkoon kiehuva vesi, sekoita.
- Lisää punainen maito ja suola sekoittaen.
- Lisää halutessasi ripaus muskottipähkinää ja voita, sekä siirappia.
- Anna seoksen jäähtyä siten, että se on 50-70 asteista.
- Laita joukkoon puolet vehnäjauhoista. Kaada seos reunalliseen uunivuokaan.
- Anna ruoan imeltyä 60 asteisessa uunissa ensin puoli tuntia ja lisää loput vehnäjauhoista sekoittaen.
- Anna imeltyä vielä noin 3 tuntia 60 asteisessa uunissa.
- Lisää sitten lämpöä ja paista laatikkoa 175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 2 tuntia, kunnes pinta on kauniin värinen.
- Tarjoa!