Hapankaalilaatikko
- 15 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 1½ dl riisiä
- 6 dl vettä
- 1 rkl kasvisfondia
- 2 rkl rypsiöljyä TAI
- voita (vaihtoehto)
- 1 sipuli
- 400 g jauhelihaa
- 1 prk valmista hapankaalia
- 2 kananmunaa
- ¾ dl siirappia
- mustapippurirouhetta
Koristeluun:
- tuoretta lehtipersiljaa
Valmistusohje
- Laita riisit ja vesi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen.
- Lisää fondi ja keitä, kunnes riisi on lähes kypsää. Seos on vielä löysää eikä kaikki neste ole imeytynyt.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna rypsiöljy tai voi pannulla, lisää sipuli ja jauheliha.
- Paista kypsäksi käännellen.
- Laita seokseen riisi nesteineen, venäläinen hapankaali, rikotut munat, siirappi ja mustapippuria myllystä.
- Tarkista maku.
- Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kypsennä 175-asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes ruoka on sopivan kiinteää.
- Ripottele pinnalle lehtipersiljaa ja tarjoa seuraksi puolukkahilloa.
- Tarjoa hapankaalilaatikko!