Gluteeniton lanttulaatikko
- 30 min Työaika
- 2 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö A. Vogel
Gluteeniton lanttulaatikko ja monet muut perinteiset joululaatikot sopivat gluteenittomana yhä useamman ruokavalioon. Mikäli haluat, voit toki käyttää myös tavallisia korppujauhoja ja kuohukermaa tai ruokakermaa. Herkullinen lanttulaatikko on maustettu Herbamare yrtti-merisuolalla ja makeutta laatikko saa siirapista.
Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 3 dl kaurakermaa
- 1 ½ dl gluteenittomia korppujauhoja
- 1 ½ kg lanttusosetta
- 2 kananmunaa
- 1-1 ½ dl tummaa siirappia
- 1½ tl Herbamare yrittisuolaseosta
- muskottipähkinää
Pinnalle:
- ½ dl gluteenittomia korppujauhoja
Valmistusohje
- Mittaa kaura ruoka, kerman kaltainen valmiste kulhoon yhdessä gluteenittomien korppujauhojen kanssa ja anna turvota hetki.
- Sekoita joukkoon lanttusose, rikotut kananmunat, tumma siirappi ja Herbamare Luomu Yrtti-merisuola ja ripaus muskottipähkinää.
- Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan ja tasoita pinta.
- Ripottele pinnalle gluteenittomia korppujauhoja ja painele haarukalla pinnalle kuvioita.
- Kypsennä 175-200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 1 ½ tuntia.
- Tarjoa gluteeniton lanttulaatikko muiden herkullisten laatikoiden seurana tai tarjoile sellaisenaan.