Porkkanalaatikko
- 20 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Porkkanalaatikko on helppo tehdä myös valmiista soseesta. Kaupan hedelmä- ja vihannesosastoilla myydään erilaisia juuressoseita, joita käyttämällä oikaisee kivasti joululaatikoiden valmistuksessa. Seuraavasta ohjeesta valmistat annoksen kahden litran vetoiseen vuokaan. Pienennä tai suurenna ohjetta tarpeen mukaan.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 3 dl puuroriisiä
- 5 dl vettä
- 1 l maitoa
- 1 kg porkkanasosetta
- 4 kananmunaa
- 3 tl suolaa
- ½ dl siirappia
- valkopippuria
- muskottipähkinää
Valmistusohje
- Mittaa puuroriisi ja vesi kattilaan, anna kiehua kunnes vesi on melkein kokonaan imeytynyt.
- Lisää maito ja anna hautua, kunnes riisipuuro on valmista.
- Sekoita puuron joukkoon porkkanasose, munat ja mausteet.
- Tarkista maku.
- Kaada seos kahden litran vuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama nokare voita.
- Kypsennä 175 asteessa noin tunti.
- Tarjoa porkkanalaatikko