Porkkanalaatikko

  • 20 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
porkkanalaatikko
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

163 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Porkkanalaatikko on helppo tehdä myös valmiista soseesta. Kaupan hedelmä- ja vihannesosastoilla myydään erilaisia juuressoseita, joita käyttämällä oikaisee kivasti joululaatikoiden valmistuksessa. Seuraavasta ohjeesta valmistat annoksen kahden litran vetoiseen vuokaan. Pienennä tai suurenna ohjetta tarpeen mukaan.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 3 dl puuroriisiä
  • 5 dl vettä
  • 1 l maitoa
  • 1 kg porkkanasosetta
  • 4 kananmunaa
  • 3 tl suolaa
  • ½ dl siirappia
  • valkopippuria
  • muskottipähkinää

Valmistusohje

  • Mittaa puuroriisi ja vesi kattilaan, anna kiehua kunnes vesi on melkein kokonaan imeytynyt.
  • Lisää maito ja anna hautua, kunnes riisipuuro on valmista.
  • Sekoita puuron joukkoon porkkanasose, munat ja mausteet.
  • Tarkista maku.
  • Kaada seos kahden litran vuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama nokare voita.
  • Kypsennä 175 asteessa noin tunti.
  • Tarjoa porkkanalaatikko

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä