Imelletty perunalaatikko
- 1 h Työaika
- 14 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
Kymppi Imelletty perunalaatikko
- 850 g pötkö Kymppi Imelletty Perunalaatikko -massaa TAI voit valmistaa massan myös itse.
Imelletty perunalaatikko
- 2 ½ kg perunoita
- vettä
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- 50-100 g voita TAI
- 50-100 g margariinia (vaihtoehto)
- 3 tl suolaa
- 2 rkl siirappia JA/TAI
- 2 rkl sokeria
Valmistusohje
- Nopein tapa sulattaa jäinen perunalaatikkomassa on laittaa se kulhoon kääreineen, jossa on kuumaa vettä. Jos haluat sulattaa massan jääkaapissa, tee kääreeseen pieni viilto ja sulata pötkö paistovuoassa jääkaapissa 1-2 vuorokautta.
- Tyhjennä sose uunivuokaan ja kypsennä 150 asteessa noin kaksi tuntia.
- Jos kaikesta huolimatta haluat valmistaa imelletyn perunalaatikon alusta asti itse, alla on ohje.
- Pese perunat. Keitä kuorineen suolattomassa vedessä. Kaada keitinvesi pois.
- Kuori ja survo perunat sosemyllyllä tai vatkaimella (tässä tulee olla nopea, eli apukädet ovat paikallaan).
- Anna seoksen jäähtyä hetken ja sekoita joukkoon lusikallinen vehnäjauhoja.
- Lisää loput vehnäjauhot muutaman tunnin päästä.
- Anna soseen imeltyä 50 asteessa uunissa yli yön.
- Lisää imeltyneeseen seokseen kädenlämpöiseksi kuumennettu maito, suola, voi tai margariini ja tarpeen mukaan vähän siirappia (ja sokeria).
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Jätä vuoat vajaiksi, sillä löysähkö seos kuohuu helposti yli reunojen.
- Kypsennä 150 asteisessa uunissa, n. 2 ½- 3 tuntia.
- Vinkki! Suola lisätään vasta imeltymisen jälkeen, koska se hidastaa imeltymistä. Maitoa lisätään sen verran, että seon on löysää puuroa, lähes vellimäistä.