Imelletty perunalaatikko

  • 1 h Työaika
  • 14 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
imelletty perunalaatikko
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

121 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Kymppi

Valmista joulun klassikko imelletetty perunalaatikko helposti valmiista pakastemassasta. Muista antaa laatikon maustua rauhassa.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
Kymppi Imelletty perunalaatikko
  • 850 g pötkö Kymppi Imelletty Perunalaatikko -massaa TAI voit valmistaa massan myös itse.
Imelletty perunalaatikko
  • 2 ½ kg perunoita
  • vettä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • 50-100 g voita TAI
  • 50-100 g margariinia (vaihtoehto)
  • 3 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia JA/TAI
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohje

  • Nopein tapa sulattaa jäinen perunalaatikkomassa on laittaa se kulhoon kääreineen, jossa on kuumaa vettä. Jos haluat sulattaa massan jääkaapissa, tee kääreeseen pieni viilto ja sulata pötkö paistovuoassa jääkaapissa 1-2 vuorokautta.
  • Tyhjennä sose uunivuokaan ja kypsennä 150 asteessa noin kaksi tuntia.
  • Jos kaikesta huolimatta haluat valmistaa imelletyn perunalaatikon alusta asti itse, alla on ohje.
  • Pese perunat. Keitä kuorineen suolattomassa vedessä. Kaada keitinvesi pois.
  • Kuori ja survo perunat sosemyllyllä tai vatkaimella (tässä tulee olla nopea, eli apukädet ovat paikallaan).
  • Anna seoksen jäähtyä hetken ja sekoita joukkoon lusikallinen vehnäjauhoja.
  • Lisää loput vehnäjauhot muutaman tunnin päästä.
  • Anna soseen imeltyä 50 asteessa uunissa yli yön.
  • Lisää imeltyneeseen seokseen kädenlämpöiseksi kuumennettu maito, suola, voi tai margariini ja tarpeen mukaan vähän siirappia (ja sokeria).
  • Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Jätä vuoat vajaiksi, sillä löysähkö seos kuohuu helposti yli reunojen.
  • Kypsennä 150 asteisessa uunissa, n. 2 ½- 3 tuntia.
  • Vinkki! Suola lisätään vasta imeltymisen jälkeen, koska se hidastaa imeltymistä. Maitoa lisätään sen verran, että seon on löysää puuroa, lähes vellimäistä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä