Värikäs salaatti
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 ½ l vesi
- 1 tl suola
- 5 dl värikäs pasta
- 3 kananmuna
- 100 g pikkuparsa
- suola
- ½-1 kesäkurpitsa
- 1 paprika
- 250 g viinirypäle
- 100 g kirsikkatomaatti
- (vaihtoehto) miniluumutomaatti
- 1 dl aurinkokuivattu tomaatti
- 400 g cantaloupemeloni
- 125 g auringonkukan verso
- 100 g ilmakuivattu kinkku
Kastike:
- 1 munankeltuainen
- 1 tl vaalea viinietikka
- 1 rkl Maxi'n Helsingin sinappi
- 3 rkl Maxi’n Helsingin Ketsuppi
- ½ tl suola
- 1 rkl sokeri
- 3 valkosipulinkynsi
- 1 ½ dl rypsiöljy
- 2-3 rkl vesi
Maxisauce on jo kolmekymmentä vuotta markkinoilla ollut yritys, jonka tuotteet ovat tuttuja niin ravintola- kuin suurkeittiöistä. Kotitalouksille valikoimista löytyy Maxi’n Helsingin Sinappi ja Helsingin Ketsuppi eri kokoisista pakkauksista. Tuubi on kätevä retkillä ja isommasta riittää kotioloissa syötävää pidemmäksikin aikaa.
Ketsuppi ja sinappi ovat monikäyttöisiä, eivätkä sinänsä esittelyjä kaipaa. Ne sopivat perinteisten käyttötapojen lisäksi myös herkullisen salaatinkastikkeen maustajaksi.
Valmista värikäs ja ruokaisa salaatti pääsiäiseen ja kevään juhlahetkiin. Valmista ihana kastike ja tarjoa salaatin seurana.
Värikäs salaatti
4 annosta
1 ½ l vettä
1 tl suolaa
5 dl värikästä pientä pastaa
vettä + 3 kananmunaa
vettä + suolaa +100 g pikkuparsaa
½-1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni paprika
250 g viinirypäleitä
100 g värikkäitä kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
400 g cantaloupemelonia
125 g valkolupiinin ja auringonkukanversoja TAI muita versoja
100 g ilmakuivattua kinkkua
Kastike:
1 kananmunankeltuainen
1 tl vaaleaa viinietikkaa
1 rkl Maxi’n Helsingin Sinappi
3 rkl Maxi’n Helsingin Ketsuppi
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
3 valkosipulinkynttä
1 ½ dl rypsiöljyä
2-3 rkl vettä
Kiehauta vesi ja lisää suola ja pasta. Anna kiehua pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
Kiehauta vesi ja lisää kananmunat kiehuvaan veteen varovasti. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Valuta ja laske kattilaan kylmää vettä. Kuori ja paloittele lohkoiksi.
Kiehauta vesi ja lisää ripaus suolaa, sekä pikkuparsat. Anna kiehua muutama minuutti ja valuta.
Huuhtele kasvikset ja paloittele kesäkurpitsa sekä paprika, puolita viinirypäleet ja kirsikka- tai miniluumutomaatit. Sekoita ainekset pastan joukkoon. Lisää aurinkokuivatut tomaatit kuutioina tai suikaleina. Paloittele cantaloupemeloni tai ota palloraudalla palloja. Sekoita salaattiainesten joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon valkolupiinin ja auringonkukanversot tai muut versot. Laita salaatti tarjoiluvadille ja tee ilmakuivatusta kinkusta ruusukkeita. Koristele kananmunalohkoilla.
Valmista kastike.
Laita munankeltuainen kulhoon ja lisää joukkoon viinietikka, Maxi’n Helsingin Sinappi ja Maxi’n Helsingin Ketsuppi. Lisää suola, sokeri ja hienonnetut valkosipulinkynnet ja sekoita. Lisää rypsiöljy vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Ohenna vesitilkalla. Tarkista maku.
Tarjoa salaattikastike salaatin seurana.
Vinkki!
Voit käyttää salaatissa omia lempiaineksia maun mukaan.