Vanhanajan mummon salaatti
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Kaupallinen yhteistyö Vihreä Keiju
Vanhanajan mummon salaatti tuo mieleen lapsuudenkesät, tuoreen salaatin, makean tomaatin, raikkaan kurkun ja iloisen väriset kananmunalohkot ja salaattiin sekoitetun herkkukastikkeen. Tämä ihana salaatti valmistuu alusta loppuun muutamassa minuutissa ja lopputulos on valloittava. Salaattina on käytetty Vihreä Keijun uutta Suomessa kasvatettua romainesalaattia, jonka löydät hyvin varustelluista marketeista läpi Suomen. Maultaan makeahko ja hyvin säilyvä romainesalaatti sopii mainiosti erilaisiin salaattisekoituksiin, sen rapean rakenteen ja tavallista voimakkaamman maun vuoksi. Romainesalaatti täydentää erinomaisesti myös lämpimiä ruokia ja toimii erilaisten kastikkeiden makuparina. Leveää ja paksulehtistä salaattia käytetään myös kauniina koristeena. Tarjoa minkä tahansa kesäruoan kanssa!
Advertising information
Ainekset
- 1 Vihreä Keiju romainesalaatti
- ½ kurkku
- 3 tomaattia
- 2 keitettyä kananmunaa
Kastike:
- 3 dl kuohukermaa
- 2-3 tl väkiviinaetikkaa
- muutama varsi Vihreä Keiju Tilliä
- ripaus suolaa
- 1-2 rkl sinappia
- 1 keitetty kananmunankeltuainen
- (mustapippuria myllystä)
Valmistusohje
- Paloittele romainesalaatti reiluiksi suupaloiksi.
- Paloittele kurkku ja tomaatit.
- Laita ainekset salaattikulhoon.
- Keitä kananmunat (huomioi myös kastikkeen yksi kananmunankeltuainen).
- Leikkaa kananmunat lohkoiksi ja laita ne sivuun odottamaan.
- Valmista kastike. Laita kulhoon kuohukerma, väkiviinaetikka, tilli, suola, sinappi ja kypsä kananmunankeltuainen.
- Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Tarkista maku.
- Rouhi halutessasi joukkoon mustapippuria myllystä ja lisää tarvittaessa suolaa, etikkaa tai sinappia.
- Sekoita kastike salaatin joukkoon ja koristele kananmunalohkoilla.
- Tarjoa mummon salaatti ruoan seurana!
