Savujuustosalaatti
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Herkkujuustola
Valmista herkullinen salaatti ja nauti sellaisenaan tai muun ruoan lisänä.
Kotimainen Herkkujuustola valmistaa Sastamalan Häijäässä upeita juustoja, joita voi nauttia yrityksen ravintolassa ja ostaa mukaan. Juustoja myydään laajasti ympäri Suomen hyvin varustelluissa marketeissa pakattuina kuin irtojuustoinakin. SavuHilma on ihastuttava mieto savujuusto ja se soveltuu salaattien lisäksi sellaisenaan nautittavaksi, juustotarjottimiin, kuorrutteisiin kuin erilaisiin juustokastikkeisiinkin.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 70 g salaattisekoitusta (esim. rucolaa, babypinaattia, babybataviasalaattia)
- 100 g valkolupiinia ja auringonkukanversoja
- 2 viikunaa
- 200 g Herkkujuustola Savuhilma mietoa savustettua juustoa
- 100 g tummia viinirypäleitä
- 100 g karpaloita
- 1 sharon-hedelmä
- ½-1 dl salaattisiemensekoitusta
Kastike:
- 2 dl rucolaa
- 1 rkl sinappia
- mustapippuria myllystä
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 pieni valkosipulinkynsi
Valmistusohje
- Laita salaattisekoitus tarjoiluvadille.
- Sekoita joukkoon valkolupiinit ja auringonkukanversot.
- Leikkaa viikunat lohkoiksi ja paloittele SavuHilma pieniksi kuutioiksi.
- Laita viinirypäleet kokonaisina tai puolitettuina joukkoon yhdessä karpaloiden kanssa.
- Kuori sharon-hedelmä ja leikkaa kuutioiksi.
- Ripottele joukkoon salaattisiemensekoitusta.
- Laita rucola, sinappi, mustapippuria ja rypsiöljy, sekä kuorittu valkosipulinkynsi leikkuriin ja pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi.
- Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.
- Tarjoa kastike salaatin kanssa tai valuta salaatin joukkoon.
- Tarjoa seuraksi tuoretta leipää.