Saaristolaissalaatti

  • 20 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Saaristolaissalaatti
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

26 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Saaristolaissalaatti on yksinkertainen, mutta juhlava salaatti, joka sopii arkeen lounaaksi, mutta myös juhlahetkiin.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 ruukku rapeaa salaattia
  • pari kourallista rucolaa
  • 180 g katkarapuja
  • 400 g lämminsavulohta
  • 3 kananmunaa
  • ½ kurkku
  • 200 g leppäsavujuustoa
  • ½ ruukku ruohosipulia TAI
  • ½ ruukku tilliä (vaihtoehto)
Krutongit:
  • öljyä
  • 4 viipaletta saaristolaisleipää
  • 1 valkosipulinkynsi
Kastike:
  • ¾ dl rypsiöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • limepippuria myllystä

Valmistusohje

  • Revi rapea salaatti sopiviksi suupaloiksi tai leikkaa veitsellä työlaudalla.
  • Lisää joukkoon rucola ja sulatetut, valutetut katkaravut.
  • Putsaa joukkoon lämminsavustettua lohta. Leikkaa keitetyt munat lohkoiksi ja asettele varovasti salaatin joukkoon.
  • Paloittele kurkku ja kuutioi leppäsavujuusto ja yhdistä muihin salaattiaineksiin.
  • Hienonna vielä ruohosipuli tai tilli ja lisää salaattiainesten joukkoon.
  • Valmista krutongit.
  • Leikkaa saaristolaisleipäviipaleista reunat ja kuutioi leivät.
  • Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon murskattu valkosipulinkynsi ja leipäkuutiot.
  • Kääntele kuumalla pannulla, kunnes leipäpalat ovat rapeita. Ripottele krutongit salaatin päälle.
  • Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta salaatin joukkoon.
  • Tarjoa saaristolaissalaatti!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä