Saaristolaissalaatti
- 20 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 ruukku rapeaa salaattia
- pari kourallista rucolaa
- 180 g katkarapuja
- 400 g lämminsavulohta
- 3 kananmunaa
- ½ kurkku
- 200 g leppäsavujuustoa
- ½ ruukku ruohosipulia TAI
- ½ ruukku tilliä (vaihtoehto)
Krutongit:
- öljyä
- 4 viipaletta saaristolaisleipää
- 1 valkosipulinkynsi
Kastike:
- ¾ dl rypsiöljyä
- ½ sitruunan mehu
- limepippuria myllystä
Valmistusohje
- Revi rapea salaatti sopiviksi suupaloiksi tai leikkaa veitsellä työlaudalla.
- Lisää joukkoon rucola ja sulatetut, valutetut katkaravut.
- Putsaa joukkoon lämminsavustettua lohta. Leikkaa keitetyt munat lohkoiksi ja asettele varovasti salaatin joukkoon.
- Paloittele kurkku ja kuutioi leppäsavujuusto ja yhdistä muihin salaattiaineksiin.
- Hienonna vielä ruohosipuli tai tilli ja lisää salaattiainesten joukkoon.
- Valmista krutongit.
- Leikkaa saaristolaisleipäviipaleista reunat ja kuutioi leivät.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon murskattu valkosipulinkynsi ja leipäkuutiot.
- Kääntele kuumalla pannulla, kunnes leipäpalat ovat rapeita. Ripottele krutongit salaatin päälle.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta salaatin joukkoon.
- Tarjoa saaristolaissalaatti!