Parsa-parmankinkkusalaatti

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
parsa-parmankinkkusalaatti
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kevääseen sopiva parsa-parmankinkkusalaatti valmistetaan tuoreesta tankoparsasta. Upea salaatti vaikkapa kevään juhlahetkiin.

Advertising information

Ainekset

6-8 annosta
  • 1- 1½ l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio TAI
  • 1 lihaliemikuutio (vaihtoehto)
  • 5 dl kierrepastaa
  • 1 nippu vihreää tankoparsaa
  • 2 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 100 g parmankinkkua
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • ½ dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 100 g tummia rypäleitä
  • 200 g hunajamelonia
  • 1 ruukku basilikaa TAI
  • tuoretta timjamia (vaihtoehto)
  • maun mukaan mustapippuria myllystä
Kastike:
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • ½ dl öljyä
  • 1 rkl sinappia
  • mustapippuria
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

  • Keitä pasta liemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta pastan jälkikypsyminen lakkaa.
  • Kuori parsat kevyesti ja leikkaa varren tyvestä pala pois.
  • Kiehauta vesi ja lisää suola ja parsat. Anna kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes parsa hieman pehmenee, mutta siinä on vielä puruvastusta. Nosta parsat varovasti pois.
  • Laita valutetun pastan joukkoon parmankinkkua, suikaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja ja aurinkokuivattujen tomaattien öljyä.
  • Puolita viinirypäleet ja paloittele joukkoon hunajamelonia.
  • Hienonna mausteeksi tuoretta basilikaa tai timjamia. Rouhi joukkoon reilusti mustapippuria myllystä.
  • Sekoita kastikkeen punaviinietikka, öljy, sinappi, mustapippuri myllystä ja hienonnettu valkosipulinkynsi.
  • Kaada kastike salaattiainesten joukkoon ja sekoita salaatti tasaiseksi.
  • Tarkista maku.
  • Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä