Parsa-parmankinkkusalaatti
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6-8 annosta
- 1- 1½ l vettä
- 1 kasvisliemikuutio TAI
- 1 lihaliemikuutio (vaihtoehto)
- 5 dl kierrepastaa
- 1 nippu vihreää tankoparsaa
- 2 l vettä
- 1 tl suolaa
- 100 g parmankinkkua
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
- ½ dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
- 100 g tummia rypäleitä
- 200 g hunajamelonia
- 1 ruukku basilikaa TAI
- tuoretta timjamia (vaihtoehto)
- maun mukaan mustapippuria myllystä
Kastike:
- ½ dl punaviinietikkaa
- ½ dl öljyä
- 1 rkl sinappia
- mustapippuria
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
- Keitä pasta liemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta pastan jälkikypsyminen lakkaa.
- Kuori parsat kevyesti ja leikkaa varren tyvestä pala pois.
- Kiehauta vesi ja lisää suola ja parsat. Anna kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes parsa hieman pehmenee, mutta siinä on vielä puruvastusta. Nosta parsat varovasti pois.
- Laita valutetun pastan joukkoon parmankinkkua, suikaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja ja aurinkokuivattujen tomaattien öljyä.
- Puolita viinirypäleet ja paloittele joukkoon hunajamelonia.
- Hienonna mausteeksi tuoretta basilikaa tai timjamia. Rouhi joukkoon reilusti mustapippuria myllystä.
- Sekoita kastikkeen punaviinietikka, öljy, sinappi, mustapippuri myllystä ja hienonnettu valkosipulinkynsi.
- Kaada kastike salaattiainesten joukkoon ja sekoita salaatti tasaiseksi.
- Tarkista maku.
- Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.