Omenainen leipäjuustosalaatti
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Maalahden limppu
Juustoleipä tai leipäjuusto, molempia nimiä käytetään. Siitä valmistat kivan syksyisen salaatin. Omenainen leipäjuustosalaatti on helppotekoinen ja maistuva salaatti sellaisenaan nautittavaksi tai vaikka liharuoan lisänä. Voit laittaa leipäjuuston salaattiin kylmänä tai lämpimänä, ihan kuinka haluat.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 4 Maalahden Limppu -leipäviipaletta
- 1 ruukku jääsalaattia TAI
- 1 ruukku friseesalaattia (vaihtoehto)
- 1 omena
- 1-2 rkl hunajaa
- tuoretta rosmariinia
- 250 g leipäjuustoa
Valmistusohje
- Leikkaa Maalahden Limppu -leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi ja paahda kuumalla pannulla tilkassa rypsiöljyä, kunnes leipäkuutiot ovat rapeita.
- Revi salaatti tarjoiluvadille.
- Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
- Laita palat hunajan ja rosmariinin kanssa kasariin tai paistinpannulle ja kääntele miedolla lämmöllä, kunnes omenat hieman pehmenevät.
- Paloittele juusto kuutioiksi ja sekoita joukkoon kylmänä tai käytä hetki kuumalla pannulla käännellen ja lisää salaattiin.
- Voit valuttaa salaatin joukkoon halutessasi hieman hunajaa.
- Nauti omenainen leipäjuustosalaatti hyvässä seurassa.
- Vinkki! Korvaa rosmariini halutessasi ripauksella kanelia.