Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti
- 15 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Video: Lehtikaali-halloumisalaatti
Ainekset
4 annosta
- 200 g lehtikaalia
- 1-2 valkosipulia
- 1 punasipuli
- 3 veriappelsiinia
- 2 rkl rypsiöljyä tai
- 2 rkl avokadoöljyä
- 150 g halloumi-juustoa
- 1 dl saksanpähkinöitä
- mustapippurirouhetta
- perillaa tai
- muu yrtti
Valmistusohje
- Huuhtele lehtikaalit ja kuivaa keittiöpyyhkeellä.
- Poista kova lehtiruoti ja hienonna lehtikaali.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori kaksi veriappelsiinia kalvottomiksi työlaudalla ja leikkaa kuutioiksi.
- Purista yhden veriappelsiinin mehu.
- Kuumenna rypsi- tai avokadoöljy pannulla.
- Lisää hienonnettu lehtikaali ja kääntele hetki kovalla lämmöllä.
- Lisää sipuli ja valkosipuli. Jatka paistamista hetki.
- Lisää vielä veriappelsiinikuutiot ja veriappelsiinimehu. Kuumenna.
- Laita ainekset tarjoiluvadille.
- Paista viipaloitu halloumijuusto molemmin puolin kauniin väriseksi.
- Nosta halloumijuusto salaatin päälle ja murusta pinnalle saksanpähkinöitä.
- Koristele annos perillalla tai muulla yrtillä.
- Nauti lehtikaali-halloumisalaatti vaikka lounaaksi.