Juhlapöydän rosolli

  • 10 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Nevalan Peruna logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6-8 annosta
  • 700 g Nevalan Kypsät Perunaherkut Pariisinperuna
  • 200 g pikkuporkkana
  • vesi
  • ripaus suola
  • 1-2 punasipuli
  • 2 omena
  • 300-400 g kypsä punajuuri
  • 200 g suolakurkku
  • 1 dl kuohukerma
  • tilkka etikkapunajuuriliemi

Rosolli kuuluu joulupöytään, kuten monilla myös erilaisiin pitopöytiin. Sen valmistus saattaa tuntua työläältä, mutta nyt voit oikaista. Lopputulos on tyylikäs ja näyttävä ja maku yhtä ihana kuin aina. Hyödynnä Nevalan perunan kypsät ja sellaisenaan käyttövalmiit pariisinperunat tähän rosolliin.

Juhlapöydän rosolli
6-8 annosta

700 g Nevalan peruna kypsät perunaherkut, pariisinperunoita
200 g pikkuporkkanoita
vettä + ripaus suolaa
1-2 punasipulia
2 omenaa
300-400 g kypsiä punajuuria
200 g minisuolakurkkuja

Lisäksi:
1 dl kuohukermaa
tilkka säilykepunajuurilientä

Laita Nevalan peruna pariisinperunat kulhoon.
Kuori pikkuporkkanat tarvittaessa ja poista kannat.
Kiehauta vesi ja lisää suola ja pikkuporkkanat. Keitä muutama minuutti, kunnes porkkanat ovat vielä napakoita, mutta sopivan kypsiä. Valuta.
Kuori punasipulit ja leikkaa renkaiksi. Kuori omenat ja leikkaa ne lohkoiksi yhdessä punajuurten kanssa. Sekoita ainekset keskenään ja lisää minisuolakurkut.
Vaahdota kerma ja lisää tilkka punajuurilientä, jotta saat vaahdosta kauniin värisen.
Tarjoa punajuurikerma rosollin kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä