Italiansalaatti
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Klassikko
Italiansalaatti on yhä edelleen ihastuttava salaatti salaattipöydässä, juhlissa ja juhlapyhinä. Voit valmistaa salaatin pastaa vaille valmiiksi edellisenä päivänä. Keitä ja valuta pasta ja lisää joukkoon hieman ennen tarjoilua. Näin salaatti pysyy mehevänä eikä kuivu sillä pasta imee itseensä kaiken mahdollisen nesteen mitä sillä on käytössään. Tämä resepti on julkaistu alunperin 16.11. 2007. Reseptiin lisätty työvaiheet ja päivitetty kuva.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 2 keitettyä porkkanaa
- 1-2 omenaa
- 300 g palvikinkkua
- 200 g pakasteherneitä TAI
- 200 g herne-maissi-paprika sekoitusta (vaihtoehto)
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 2 dl pienijyväistä pastaa
Kastike:
- 2-3 purkkia kermaviiliä
- 1-2 tl sinappia
- 1-2 tl omenaviinietikkaa
- ½ ruukku persiljaa
Valmistusohje
- Kuori keitetyt porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
- Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa palvikinkku ohuiksi suikaleiksi.
- Sekoita joukkoon jäiset pakasteherneet tai herne-maissi-paprika.
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola ja pasta.
- Keitä noin 7 minuuttia ja valuta. Huuhtele kylmällä vedellä jälkikypsymisten estämiseksi.
- Sekoita ainekset keskenään.
- Laita kulhoon kermaviili, sinappi ja viinietikka.
- Sekoita kastike tasaiseksi.
- Kaada seos salaattiainesten joukkoon ja tarkista maku.
- Ripottele italiansalaatin pinnalle tuoretta persiljaa.