Caesarsalaatti
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 2 Vihreäkeiju romainesalaattia
- 3 viipaletta maalaisleipää
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
Salaattikastike:
- 1 kananmunankeltuainen
- 4-5 anjovisfileetä valutettuna
- 1-2 rkl sitruunan mehua
- 1 tl Worcesterkastiketta
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1 valkosipulinkynsi
- ripaus sokeria
- 1 dl rypsiöljyä
- 1-2 rkl kylmää vettä
Lisäksi:
- 50 g parmesaanijuustoraastetta
Valmistusohje
- Paloittele romainesalaatti reiluiksi suupaloiksi.
- Paloittele maalaisleipä suupaloiksi.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Laita kuumalle pannulle leipäpalat ja valkosipulinkynnet. Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes leipäpalat ovat kauniin värisiä ja rapeita.
- Valmista kastike.
- Laita kulhoon kananmunankeltuainen, valutetut anjovisfileet, sitruunanmehu, Worcesterkastike, Dijon-sinappi, kuorittu valkosipulinkynsi, sokeri ja rypsiöljy.
- Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Lisää kylmä vesi ja sekoita.
- Sekoita kastike salaatin joukkoon ja lisää krutongit.
- Raasta pinnalle myös parmesaanijuustoa.
- Tarjoa caesarsalaatti!
- Vinkki! Voit sekoittaa salaatin joukkoon myös grillattua kanaa suikaleina tai paistettuja broilerin fileepaloja.