Riistapyörykät
- 10 min Työaika
- 25 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
- 1 ¼ dl korppujauhoa
- 2 ½ dl vettä
- 1 kananmuna
- 1 rkl öljyö
- 1 sipuli
- 600 g riistajauhenlihaa TAI
- 600 g poronjauhelihaa (vaihtoehto) TAI
- 600 g hirvenjauhelihaa (vaihtoehto) TAI
- 600 g sika-nautajauhelihaa (vaihtoehto)
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 4-5 valkosipulinkynsiä
- 170 g pekonia
- 1 ¼ tl suolaa
- mustapippurirouhetta
- 1 rkl kuivattua rakuunaa
Valmistusohje
- Sekoita korppujauhot ja vesi keskenään ja anna turvota hetki. Lisää kananmuna.
- Kuullota sipulisilppua hetki öljyssä pannulla, jäähdytä ja lisää joukkoon.
- Lisää riista- poron- tai hirvenjauheliha TAI nauta-sikajauheliha ja riistarouhe, tomaattipyree, pekoni, suola, mustapippuri ja rakuuna.
- Vaivaa tasaiseksi ja pyöritä tasakokoisiksi pyöryköiksi.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai voissa tai öljyssä pannulla.
- Tarjoa riistapyörykät vaikka perunamuusin kanssa.