Poro-perunasoselaatikko

  • 20 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

18 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 ½ kg jauhoinen peruna
  • vesi
  • ½ tl suola
  • 2-3 dl maito
  • 2 rkl voi
  • 50 g margariini
  • 250 g poron jauheliha
  • 1 sipuli
  • suola
  • mustapippuri
  • ½-1 tl kuivattu rakuuna
  • 1 kananmuna
  • ½ dl korppujauho

Poro-perunasoselaatikko
4 annosta

n. 1 ½ kg jauhoisia perunoita (esim. Van Gogh)
vettä
½ tl suolaa
2-3 dl maitoa
50 g margariinia
2 rkl voita
250 g poron jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
suolaa
mustapippuria
½-1 tl kuivattua rakuunaa
1 muna

Pinnalle:
n. ½ dl korppujauhoja
muutama nokare voita

Kuori perunat ja paloittele ne lohkoiksi.
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä.
Soseuta perunat ja lisää maitoa sen verran, että soseesta tulee melko löysä. Vatkaa joukkoon voi tai margariini.
Sulata voi pannulla. Paista poron jauheliha ja silputtu sipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla. Tarkista maku.

Vatkaa jauhelihaseos perunasoseen joukkoon yhdessä munan kanssa.
Kaada seos uunivuokaan.

Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama nokare voita.
Paista 175-200 asteessa noin puoli tuntia.

Tarjoa seuraksi puolukkasurvosta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä