Poro-perunasoselaatikko
- 20 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 ½ kg jauhoinen peruna
- vesi
- ½ tl suola
- 2-3 dl maito
- 2 rkl voi
- 50 g margariini
- 250 g poron jauheliha
- 1 sipuli
- suola
- mustapippuri
- ½-1 tl kuivattu rakuuna
- 1 kananmuna
- ½ dl korppujauho
Poro-perunasoselaatikko
4 annosta
n. 1 ½ kg jauhoisia perunoita (esim. Van Gogh)
vettä
½ tl suolaa
2-3 dl maitoa
50 g margariinia
2 rkl voita
250 g poron jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
suolaa
mustapippuria
½-1 tl kuivattua rakuunaa
1 muna
Pinnalle:
n. ½ dl korppujauhoja
muutama nokare voita
Kuori perunat ja paloittele ne lohkoiksi.
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä.
Soseuta perunat ja lisää maitoa sen verran, että soseesta tulee melko löysä. Vatkaa joukkoon voi tai margariini.
Sulata voi pannulla. Paista poron jauheliha ja silputtu sipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla. Tarkista maku.
Vatkaa jauhelihaseos perunasoseen joukkoon yhdessä munan kanssa.
Kaada seos uunivuokaan.
Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama nokare voita.
Paista 175-200 asteessa noin puoli tuntia.
Tarjoa seuraksi puolukkasurvosta.