Hirvikäristys
- 30 min Työaika
- 3 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Heirol
Hirvikäristys on murea riistaruoka, joka maistuu niin syksyn pimeydessä kuin talven pakkaskeleillä. Tarjoa myös loppuvuoden juhlapyhinä.
Hauduta rauhassa muutama tunti ja nauti ihanasta kotiin kantautuvasta tuoksusta.
Hirven käristyslihaa löydät varmimmin kaupan pakastealtaasta.
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 1 kg hirvikäristyslihaa
- 1 sipuli
- 2-3 rkl voita
- 1 tl suolaa
- 1 pullo olutta
- vettä
- muutama katajanmarja
- 10 maustepippuria TAI
- 10 mustapippuria (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Ota liha sulamaan muutama tunti ennen kypsennystä.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna voi pannulla ja lisää liha muutamassa erässä paistaen.
- Paista väri pintaan kauttaaltaan.
- Mausta suolalla.
- Lisää olut ja vettä sen verran, että lihat peittyvät.
- Laita joukkoon muutama katajanmarja ja mauste- tai mustapippurit.
- Anna hautua hiljalleen noin 2 tuntia kunnes liha on kypsää.
- Tarkista maku.
- Hirvikäristys on valmis tarjottavaksi. Tarjoa seuraksi perunasosetta ja puolukkasurvosta.