Uunissa paahdettua porsaankylkeä

  • 20 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Porsaankylkeä uunissa
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Tämä ruoka on kulkeutunut elämääni lasteni isän kautta. Aasialaiset maustavat ennakkoluulottomasti lihansa osteri-, tai kalakastikkeilla, joita nykyisin saa jo tavallisista ruokakaupoista etnisten kauppojen lisäksi. Edullisimmat vermicellit ja riisipastat löydät etnisistä kaupoista, joissa niitä on lukuisina vaihtoehtoina. Mielestäni upeinta aasialaisessa ruokailussa on runsas yrttien käyttö. Tuoreita yrttejä syödään runsain määrin kokonaisina varsina meikäläisen salaatin tapaan.

Uunissa paahdettua porsaankylkeä kalakastikkeessa, riisivermicelliä ja kurkku-korianterisalaattia on täydellinen, kun se sisältää kaiken tämän liharuoasta salaattiin.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 600 g porsaan kylkiviipaleita
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ½ dl Nuoc mam-kalakastiketta
  • vettä
  • 300 g riisivermiselliä
Liemi:
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl Nuoc mam-kalakastiketta
  • 1-2 tl väkiviinaetikkaa
  • 2 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
Salaatti:
  • 1 pieni kerä (200 g) jäävuorisalaattia
  • ½ - 1 pieni kurkku
  • 1 ruukku korianteria

Valmistusohje

  • Pilko porsaan kylkiviipaleet paloiksi ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille.
  • Lisää joukkoon hienonnettua valkosipulia. Kaada päälle vielä nuoc mam-kalakastiketta.
  • Paahda uunissa 250 asteessa, kunnes lihat ovat rapeita, kääntele välillä lastalla.
  • Kiehauta vesi ja lisää riisivermicellit. Keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja siivilöi.
  • Mittaa kulhoon vesi, kalakastike, väkiviinaetikka ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon paahdetut kylkipalat liemineen.
  • Leikkaa jäävuorisalaatti ja lisää siihen kurkkupalat ja reiluksi silpuksi leikattu korianteri.
  • Tarjoa uunissa paahdettua porsaankylkeä yhdessä vermicellin ja salaatin kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä