Tuliset possu-vihannesvartaat
Uusimmat reseptit
Advertising information
Vartaita on tullut grillailtua Hellapoliisin grillissä viime aikoina jo useaan kertaan.
Niitä on perusteltua tehdä monestakin syystä.
Kun koko aterian kokoaa samaan varrastikkuun, valmistuu ruoka kivan ”kompaktissa paketissa.”
Mikäli kasvikset grillaillaan erikseen, moni kokoaa mieluusti lautaselleen enemmän lihaa ja kasvikset jäävät vähemmälle.
Jokainen tietää, että kasviksia pitäisi meidän useimpien syödä enemmän.
Kun ruokailijoita on paljon, on myös selvää, että vartaat tulevat
tulevat halvemmaksi kuin ainesten erikseen grillaaminen juuri siitä
syystä, että liha tekee paremmin kauppansa.
Kun kasvikset on lisätty samaan tikkuun, tulee syötyä vatsa täyteen monipuolisemmin.
Maustekastikkeena käytin harissatahnaa, joka sisältää mm.
tomaattipyreetä, punaista chiliä, suolaa, valkosipulia,
cayennepippuria, sokeria, murskattua chiliä, viinietikkaa, oliiviöljyä,
limettimehua, anista, juustokuminaa ja korianteria.
Sekoitin tahnan öljyyn ja sivelin lihat ja kasvikset sillä. Kasviksista
tuli melkoisen tulisia, joten ne voi vastapainoksi sivellä pelkällä
öljyllä tai kevyesti maustetulla öljy-mausteseoksella.
Tuliset possu-vihannesvartaat n. 10 varrasta
600-700 g porsaan sisäfileetä
2-3 reilun kokoista sipulia
5 tomaattia
1 pieni kesäkurpitsa
10-20 herkkusientä
Marinadi:
n. 3/4 dl öljyä
4 tl Al’fez harissatahnaa
Poista lihasta kalvot, leikkaa n. 3 cm leveiksi viipaleiksi.
Lohko sipulit, puolita tomaatit, viipaloi kesäkurpitsa.
Pujoita varrastikkuihin vuorotellen lihapaloja ja kasviksia.
Sekoita öljy ja harissatahna keskenään, voitele lihat ja kavikset mausteseoksella.
Grillaa molemmin puolin kuumassa grillissä.
Tarjoa lisäksi uuden sadon perunoita ja raikasta salaattia, johon voi
kesäisesti laittaa tuoreita mansikoita ja raikasta vesimelonia.