Rypsiporsaan bbq-fileetä ja raparperi-chutneya
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä
Grillikausi on jo korkattu ja edessä on vielä monta kuukautta ihanaa grillausaikaa.
Porsaanliha on nopeasti kypsyvää. Maista tummalla barbeque-kastikkeella maustettua mureaa porsaanfileetä. Kiehauta seuraksi mausteisen maistuva raparperichutney, joka on upea grilliruokien lisäke.
Advertising information
Rypsiporsaan bbq-fileetä ja raparperi-chutneya
3 annosta
3 kpl (360 g) HK Rypsiporsaan bbq-fileepihvejä
öljyä paistamiseen
Raparperichutney
400 g raparperia paloiteltuna
1 iso sipuli silppuna
1 rkl tuoretta inkivääriä
2 dl muscovado-, tai fariinisokeria
½ dl vadelmaviinietikkaa tai muuta viinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
1 tähtianis
1 kanelitanko
pieni pala punaista chilipaprikaa
2 ½ dl hillo-marmeladisokeria
Lämmin lisäke
1-2 rkl voita tai öljyä paistamiseen
2 isoa sipulia lohkoina
1 punainen paprika reiluina paloina
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl fariinisokeria
suolaa
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Aloita valmistamalla raparperichutney.
Mittaa kaikki ainekset samaan aikaan kasariin ja anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
Kuori pinnalle mahdollisesti muodostuva vaahto.
Laita jääkaappiin kiinteytymään.
Grillaa rypsiporsaan bbq-fileepihvit kuumassa, öljytyssä grillissä molemmin puolin.
Valmista lisäke.
Leikkaa sipuli lohkoiksi ja paprika reiluiksi paloiksi, hienonna valkosipuli.
Kuumenna voi tai öljy pannulla tai grillivuoassa. Lisää kaikki ainekset ja kääntele muutaman minuutin ajan kovalla lämmöllä.
Tarjoa lämmin lisäke rypsiporsaan bbq-fileiden, raparperichutneyn ja uusien perunoiden kanssa.