Possu-fajitas
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 rkl rypsiöljy
- 600 g HK Viljaporsaan fajitas fileesuikale
- 3 sipuli
- 3 valkosipulinkynsi
- punainen paprika
- 1 keltainen paprika
- 3 rkl rypsiöljy
- suola
Lisäksi:
- 200 g tomaattisalsa
- 200 g creme fraiche
- 100 g jalapeno-rengas
- 200 g miniluumutomaatti
- (vaihtoehto) tomaatti
- 2 lime
- 8 pehmeä tortilla
- nacho
- 1 tomaatti
Guacamole:
- 3 avokado
- 1 sipuli
- ½ limen mehu
- suola
- 2 rkl tuore korianteri
Helmikuussa kauppojen hyllyille ilmestyneet HK Viljaporsaan Fajitas fileesuikaleet ovat pintamaustettuja ja maustettu meksikolaiseen henkeen. Nopeasti kypsyvät lihaisat suikaleet kypsyvät muutamassa minuutissa. Valmista ihana ateria arkena tai viikonlopun herkutteluhetkeen.
Possu-fajitas
4 annosta
2 rkl rypsiöljyä
600 g HK Viljaporsaan fajitas fileesuikaleita
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
3 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
Lisäksi:
200 g tomaattisalsaa
200 g creme fraichea
100 g jalapenorenkaita
200 g miniluumutomaatteja tai tomaatteja
2 limeä
8 pehmeää tortillaa
nachoja
Guacamole:
3 isoa avokadoa
1 pieni sipuli
½ limen mehu
1 tomaatti
ripaus suolaa
2 rkl tuoretta korianteria
Ota Viljaporsaan fileesuikaleet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Kuumenna öljy pannulla ja paista fileesuikaleita muutama minuutti käännellen.
Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipuli kahteen osaan ja siitä ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele paprikat reiluiksi suikaleiksi.
Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulit, valkosipulinkynnet ja paprikat kovalla lämmöllä koko ajan käännellen, kunnes hieman pehmenevät. Mausta suolalla.
Laita lihasuikaleet ja kasvikset tarjolle erikseen.
Laita tarjoilukulhoihin myös salsa, creme fraiche, jalapenot, tomaatit, limelohkot ja nachot.
Kuumenna pannu ja paista tortillat pikaisesti molemmin puolin.
Tarjoa muiden ainesten kanssa.
Valmista seuraksi guacamole.
Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi avokado kuoresta lautaselle. Hienonna sipuli ja puristele sipulisilppu siivilässä kylmässä vedessä puristellen. Lisää avokadon joukkoon. Purista päälle limen mehu.
Tee tomaattiin ristikkäisviilto ja kasta kiehuvaan veteen. Poista kuori ja siemenet. Hienonna tomaatti ja korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään haarukalla painellen tai käytä sauvasekoitinta. Mausta ripauksella suolaa. Tarkista maku.
Tarjoa!