Porsaan sisäfileetä ja valkosipuli-lohkoperunoita
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Weber
Weber on grillien eliittiä. Uudet älygrillit saavat tekniikasta innostuneet hihkumaan riemusta, sillä nyt on grillauksesta tehty helppoa. Älygrillin kanssa keskusteleva Weber Connect -sovellus kertoo milloin grilli on riittävän kuuma ja milloin liha tulee kääntää, jotta kypsyys on täydellinen. Riittää että painat lihaan grillin mukana tulevan paistomittarin, joka tarkkailee kypsyyttä. Voit käydä vaikka mökkilaiturilta kalastelemassa tai valmistella muuta ruokaa samalla kun grillissä tirisee grillattavaa. Kurkkaat vain puhelimeen kun sovellus hälyttää.
Tyylikäs ja näppärän kokoinen Weber Spirit EPX-315 mallin älygrilli sopii keskikokoisen perheen tarpeisiin ja sen digitaalisesta näytöstä on helppo tarkkailla grillin lämpötilaa. Sovellus tarjoilee vinkkejä ja vaihtoehtoja eri ruokien valmistukseen ja resepteihin. Weber tarjoaa monipuoliset välineet grillin huoltoon ja puhdistukseen ja sen maksimaaliseen hyödyntämiseen ruoanvalmistuksessa. Grillin keskiosan ritilän voi vaihtaa vaikka pizzatasoon, joita löytyy myös valikoimista. Tarjolla on myös pizzalastoja, grillausta helpottava kori pienille kasviksille, ritilän puhdistukseen tarkoitettu harja ja pesuaine ja paljon muuta. Valitse omiin tarpeisiisi soveltuvat välineet ja suojaa grillisi suojahupulla silloin kun grilli ei ole käytössä.
Porsaan sisäfilee kypsyy nopeasti ja on todella mureaa. Lohkoperunat on viisainta valmistaa kypsistä varhaisperunoista, joten voit hyödyntää niihin vaikka edelliseltä aterialta jääneet perunat. Voit maustaa perunoita mielesi mukaan erilaisilla yrteillä, kuivatuilla mausteilla tai puristaa joukkoon sitruunan tai limenmehua.
https://www.weber.com/FI/fi/home/Advertising information
Ainekset
- 700 g porsaan sisäfileetä
- ½ dl rypsiöljyä TAI
- ½ dl avokadoöljyä
- ½ dl soijakastiketta
- 2 rkl sinappia
- maun mukaan mustapippuria myllystä
- 2-3 valkosipulinkynttä
- ½ tl timjamia TAI
- ½ tl rakuunaa
Valkosipuli-lohkoperunat:
- 10-12 keskikokoista kiinteämaltoista perunaa
- ½ dl rypsiöljyä TAI
- ½ dl avokadoöljyä
- 4-8 valkosipulinkynttä
- 1 tl paprikajauhetta
- ripaus chilijauhetta
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
- Ota porsaan sisäfilee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Poista fileestä rasva veitsellä.
- Sekoita pienessä kulhossa rypsi- tai avokadoöljy, soijakastike, sinappi ja mustapippuria rouhittuna maun mukaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää timjamin tai rakuunan kanssa ja sekoita ainekset.
- Laita mausteseos fileen kanssa samaan kulhoon tai pussiin ja kääntele välillä, jotta liha maustuu.
- Asenna puhelimeesi Weber Connect -sovellus, mikäli käytät älygrilliä.
- Kuumenna grilli ja laita lihaan grillin paistomittari. Seuraa kypsymistä sovelluksen välityksellä ja käännä liha kun sovellus kehottaa niin tekemään.
- Laita grilliin kuumenemaan myös perunat. Grillauskori on kätevä pienten kasvisten kypsentämiseen ja lämmittämiseen ja estää niiden putoamisen grilliritilän välistä grilliin.
- Lohko kypsät perunat kuorineen ja sekoita joukkoon rypsi- tai avokadoöljy, kuoritut ja litistetyt valkosipulinkynnet kokonaisina, paprikajauhe, chilijauhe ja suola. Sekoita. Laita perunat grillauskoriin ja kuumenna grillissä välillä käännellen.
- Ota liha folion sisään hetkeksi ennen tarjoilua. Leikkaa muutaman sentin levyisiksi viipaleiksi lihan levättyä noin 10 minuuttia. Tarjoa valkosipuli-lohkoperunoiden kanssa.
- Vinkki! Grillaa seuraksi nippu parsaa. Kuori parsat kevyesti ja leikkaa pala tyvestä irti. Grillaa käännellen ja tarjoa rakuunalla maustetun voin kanssa. Voit grillata seuraksi myös pikkupaprikoita tai muita kesäkasviksia.