Perinteinen joulukinkku
- 12 h 30 min Työaika
- 12 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Saga
Joulupöydän odotetuin herkku lienee joulukinkku.
Kinkun paistamista kannattaa pohtia riittävän ajoissa, jotta kinkku onnistuu varmasti.
Ota pakastekinkku sulamaan jo hyvissä ajoin. 8-12 kiloinen kinkku vaatii sulatusaikaa jopa 4-5 päivää, pienempikin muutaman päivän. Kinkku tulee sulattaa aina jääkaapissa.
Kinkun paistaminen meheväksi onnistuu leivinpaperiin käärittynä. Kokeile!
Advertising information
Ainekset
10-20 annosta
- joulukinkku
- SAGA folio
- SAGA leivinpaperi
- paistilämpömittari
Lisäksi:
- 1 munankeltuainen
- vahvaa sinappia
- korppujauhoja
- neilikoita
Valmistusohje
- Ota kinkku huoneenlämpöön lämpenemään. Varaa tunti aikaa per lihakilo.
- Suojaa reunallinen uunipelti foliolla.
- Laita pellille reilun kokoinen pala leivinpaperia. Laita toinen samanlainen pala ristikkäin.
- Nosta päälle kinkku kamarapuoli ylöspäin. Käännä paperit kinkun ympärille siten, että kinkku on tiiviisti paperin sisällä.
- Paina kinkun paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari.
- Kun sisälämpötila näyttää 8-15 astetta, on kinkku valmis uuniin.
- Lämmitä uuni 200-asteeseen. Paista kinkkua 200-asteessa ensimmäinen tunti ja tiputa lämpötila sitten 100-asteeseen.
- Kinkku on kypsä, kun sisälämpötila näyttää 74-astetta. Murean kinkun sisälämpötila on 83-astetta.
- Mikäli käytössäsi ei ole lämpömittaria, paista kinkkua noin 1,5 tuntia per lihakilo.
- Ota kinkku pois uunista, mutta älä poista lihalämpömittaria, jotta liha pysyy mehevänä. Anna kinkun seistä noin puoli tuntia.
- Poista mittari ja avaa käärö varoen. Voit ottaa liemen halutessasi talteen ja valmistaa siitä kastikkeen kinkulle.
- Mikäli liemelle ei ole käyttöä, hävitä se maitotölkkiin säilöttynä sekajätteen mukana. Viemäriin kaadettuna kinkun rasva tukkii putkistot.
- Poista kinkusta verkko ja leikkaa veitsellä kamaraa pois. Sivele kinkun pinta munankeltuaisella ja sinapilla. Ripottele pinnalle korppujauhoja.
- Käytä kinkkua vielä 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen.
- Koristele halutessasi neilikoilla, mutta huomioi, että neilikat antavat lihalle voimakkaan maun.