Perinteinen joulukinkku

  • 12 h 30 min Työaika
  • 12 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Saga

Joulupöydän odotetuin herkku lienee joulukinkku.
Kinkun paistamista kannattaa pohtia riittävän ajoissa, jotta kinkku onnistuu varmasti.
Ota pakastekinkku sulamaan jo hyvissä ajoin. 8-12 kiloinen kinkku vaatii sulatusaikaa jopa 4-5 päivää, pienempikin muutaman päivän. Kinkku tulee sulattaa aina jääkaapissa.

Kinkun paistaminen meheväksi onnistuu leivinpaperiin käärittynä. Kokeile!

Advertising information

Ainekset

10-20 annosta
  • joulukinkku
  • SAGA folio
  • SAGA leivinpaperi
  • paistilämpömittari
Lisäksi:
  • 1 munankeltuainen
  • vahvaa sinappia
  • korppujauhoja
  • neilikoita

Valmistusohje

  • Ota kinkku huoneenlämpöön lämpenemään. Varaa tunti aikaa per lihakilo.
  • Suojaa reunallinen uunipelti foliolla.
  • Laita pellille reilun kokoinen pala leivinpaperia. Laita toinen samanlainen pala ristikkäin.
  • Nosta päälle kinkku kamarapuoli ylöspäin. Käännä paperit kinkun ympärille siten, että kinkku on tiiviisti paperin sisällä.
  • Paina kinkun paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari.
  • Kun sisälämpötila näyttää 8-15 astetta, on kinkku valmis uuniin.
  • Lämmitä uuni 200-asteeseen. Paista kinkkua 200-asteessa ensimmäinen tunti ja tiputa lämpötila sitten 100-asteeseen.
  • Kinkku on kypsä, kun sisälämpötila näyttää 74-astetta. Murean kinkun sisälämpötila on 83-astetta.
  • Mikäli käytössäsi ei ole lämpömittaria, paista kinkkua noin 1,5 tuntia per lihakilo.
  • Ota kinkku pois uunista, mutta älä poista lihalämpömittaria, jotta liha pysyy mehevänä. Anna kinkun seistä noin puoli tuntia.
  • Poista mittari ja avaa käärö varoen. Voit ottaa liemen halutessasi talteen ja valmistaa siitä kastikkeen kinkulle.
  • Mikäli liemelle ei ole käyttöä, hävitä se maitotölkkiin säilöttynä sekajätteen mukana. Viemäriin kaadettuna kinkun rasva tukkii putkistot.
  • Poista kinkusta verkko ja leikkaa veitsellä kamaraa pois. Sivele kinkun pinta munankeltuaisella ja sinapilla. Ripottele pinnalle korppujauhoja.
  • Käytä kinkkua vielä 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen.
  • Koristele halutessasi neilikoilla, mutta huomioi, että neilikat antavat lihalle voimakkaan maun.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä