Pekoni-parsaa, bearnaisekastiketta ja rapeaa Maalahden Limppua
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 nippu tuore parsa
- 1 l vesi
- 150 g pekoni
- 150 g voi
- 3 salottisipuli
- 1 tl kuivattu rakuuna
- ½ dl valkoviinietikka
- 10 valkopippuri
- 4 munankeltuainen
- ½ dl vesi
- suola
Lisäksi:
- 8 Maalahden Limppu -leipäviipale
- nokare voi
Parsakausi on parhaimmillaan.
Grillin äärellä valmistat herkulliset parsat vaikka kevään juhliin vieraiden odotellessa.
Voit toki valmistaa nämä liedellä ja viimeistellä uunissa.
Pekoni-parsaa, bearnaisekastiketta ja rapeaa Maalahden Limppua
4 annosta
1 nippu vihreää tankoparsaa
1 l vettä
150 g pekonia
150 g voita
3 pientä salottisipulia
1 tl kuivattua rakuunaa
½ dl valkoviinietikkaa
10 valkopippuria
4 munankeltuaista
½ dl vettä
ripaus suolaa
Lisäksi:
8 viipaletta Maalahden Limppua
nokare voita
Kuori parsat kevyesti kuorimaveitsellä ja leikkaa pala kannasta pois.
Kiehauta vesi ja parsat nopeasti, valuta.
Kääri neljän parsan ympärille pekoniviipale ja toista, kunnes parsat ovat käytetty.
Paista kuumalla pannulla tai grillaa parilalla.
Sulata voi miedolla lämmöllä siten, että sakka laskeutuu ja kirkas voi jää pinnalle.
Kuori kirkas voi talteen ja hävitä sakka.
Kuori ja hienonna salottisipulit. Laita kuivattu rakuuna, valkoviinietikka ja valkopippurit kasariin ja keitä kasaan noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi.
Tee vesihaude ja laita liemi ylimpään kattilaan ja alimpaan vettä.
Kuumenna. Lisää keltuaiset ja sekoita vatkaten.
Kun keltuaiset ovat kuohkeita, lisää kirkastettu voi ja sekoita.
Lisää lopuksi vesi ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi.
Tarkista maku.
Leikkaa Maalahden Limppu pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna voi pannulla ja paista Maalahden Limppu -nokareet rapeiksi kovalla lämmöllä käännellen.
Valuta bearnaisekastike parsojen päälle ja ripottele pinnalle rapeita leipäkuutioita.
Tarjoa heti!