Murea possupata
- 30 min Työaika
- 3 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
2-3 annosta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 500 g possunkinkkua suikaleina
- 200 g värikkäitä uunikasviksia (sipulia, myskikurpitsaa, punaista paprikaa ja vihreää paprikaa)
- cayennepippuria
- 1 tähtianis
- 2 laakerinlehteä
- ¾ tl suolaa
- 2 dl punaviiniä
- 70 g tomaattipyreetä
- vettä
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla ja paista lihasuikaleet kauttaaltaan.
- Lisää värikkäät uunikasvikset ja kääntele hetki.
- Ripottele joukkoon cayennepippuri, tähtianis, laakerinlehdet ja suola.
- Lisää punaviini ja tomaattipyree.
- Kaada ainekset uunipataan ja lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.
- Kypsennä possupata 175-asteisessa uunissa alatasolla noin tunti, tai kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
- Vinkki! Voit käyttää myös porsaanlapaa, mutta leikkaa liha silloin kuutioiksi ja hauduta ruokaa uunissa 3-4 tuntia.
- Lisää silloin joukkoon kypsennyksen välillä punaviiniä tai vettä.