Glögillä maustettu lihapata

  • 15 min Työaika
  • 6 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

19 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Karjalanpaistilihasta voit valmistaa talvinaikaan sopivaa ruokaa, joka saa hieman makean ja mausteisen maun glögistä. Mikäli käytössäsi on painekattila, käytä sitä. Muussa tapauksessa hauduta ruokaa uunissa miedolla lämmöllä useita tunteja. Glögillä maustettu lihapata maistuu erinomaisesti pimeänä vuodenaikana.

Advertising information

Ainekset

5 annosta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 900 g karjalanpaistilihaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 10 maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 kanelitanko
  • 1 tähtianis
  • 3 porkkanaa
  • 3 sipulia
  • 5 dl mustikkaglögiä TAI
  • 5 dl muuta glögiä
  • 2 dl vettä
  • 170 g smetanaa

Valmistusohje

  • Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä.
  • Kuumenna öljy kattilassa tai padassa ja lisää lihapalat.
  • Kääntele, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
  • Mausta suolalla. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, maustepippurit, laakerinlehdet, kanelitanko ja tähtianis. Kuori porkkanat ja sipulit ja leikkaa porkkanat vinoviipaleiksi ja sipulit lohkoiksi. Lisää ainekset joukkoon ja kääntele hetki.
  • Lisää glögi ja vesi ja kiehauta.
  • Laita ruoka uunin kestävässä vuoassa 150-asteiseen uuniin ja kypsennä 4-6 tuntia.
  • Lisää joukkoon kypsennyksen aikana tarvittaessa vettä.
  • Lisää lopuksi smetana ja anna sen sulaa joukkoon.
  • Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
  • Tarjoa maustettu lihapata perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä